Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

„Aitvaro“ apžvalgos sugrįžta! Ismegink.LT trileryje įveikė ŽŪIKVC, NMA užtikrintai susitvarkė su Triple A

„Aitvaro“ turnyro kovos toliau vyko, tačiau apžvalgos šiek tiek buvo išskridusios, tikėkimės labai nepykstate, o tik dar labiau pasiilgote, tad su malonumu apžvelgsime, kas įvyko per maždaug mėnesį, kol krepšininkai įnirtingai kovojo aikštelėje.

Gruodžio 18 vakarą ant parketo žengė Ismegink.LT ir ŽŪIKVC krepšininkai. Itin atkakliose rungtynėse pergalę šventė Ismegink.LT ekipa, kuri 2017 metus baigė iškovodama 5-ąją pergalę.

Rungtynes geriau pradėjo mėlynais marškinėliais vilkintys Ismegink.LT krepšininkai, kurie griebę jautį už ragų nuo pat rungtynių pradžios ir jau po pirmojo ketvirčio turėjo solidų pranašumą – 27:14.

Antrajame kėlinyje ŽŪIKVC pavyko stabilizuoti padėtį, nors kėlinio viduryje deficitas sumenko vos iki 4 taškų – 33:29, tačiau laiku susizgribę „mėgintojai“ iki didžiosios pertraukos padidino savo atotrūkį iki 7 taškų – 41:34.

Pirmoji trečiojo kėlinio pusė nieko blogo pirmaujančiai ekipai nežadėjo. Ismegink.LT pasididino atotrūkį iki 12 – 50:38, o kėlinio viduryje vis dar džiaugėsi gana saugiu pranašumu – 53:44. Tačiau, matyt, per anksti atsipalaidavę Ismegink.LT leido varžovams „grįžti“ į rungtynes, o šie pasinaudoję varžovų klaidomis prieš lemiamą ketvirtį jau buvo pirmaujančių vaidmenyje – ŽŪIKVC priekyje 58:56.

ŽŪIKVC toliau tęsė savo sėkmingą atkarpą ir jau pirmąją minutę pasiuntė varžovams rimtą signalą – 63:56. Panašu, kad toks šaltas dušas puikiai atgaivino rungtynių kontrolę praradusius Ismegink.LT krepšininkus, o laimėję 5 minučių atkarpą 9:0, pastarieji susigrąžino rungtynių vadeles į savo rankas – 65:63. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę Egidijus Paulauskas (Ismegink.LT) padidino savo ekipos pranašumą – 71:67. Tačiau jau kitoje atakoje Mantvydas Benošis tritaškiu metimu ištirpdė varžovų deficitą iki minimumo. Tiesa, ŽŪIKVC gali kaltinti tik patys save. Privertę varžovus suklysti, neišnaudojo galimybės išsiveržti į priekį, o vėliau sekusi techninė pražanga palaidojo galimybę iškovoti pergalę – 73:70.

Nerijus Adomaitis buvo rezultatyviausias Ismegink.LT ekipoje – jo sąskaitoje 20 taškų. Vytautas Ubartas pridėjo 11 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

ŽŪIKVC ekipą nuo pralaimėjimo gelbėti bandė Donatas Danielius – 22 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai.

 

2017 metų kovas turnyre uždarė NMA ir Triple A kova, kurioje antroje pusėje spurtavę NMA krepšininkai šventė pergalę ir pasidovanojo patys sau puikią Kalėdinę dovaną.

Nors abi komandos delegavo itin negausias pajėgas šioms rungtynėms (6 prieš 5), tačiau rungtynių pradžia sėkmingesnė buvo keitimų neturėjusiai Triple A ekipai, kuri pirmąjį ketvirtį laimėjo 21:16.

NMA sunkiai sekėsi perlaužti rungtynių eigą savo pusėn, o nuaidėjus antrojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai, švieslentėje vis dar degė skaičiai rodantys Triple A pranašumą – 33:32.

Trečiasis kėlinys tapo lūžiu NMA ekipai. Nors sužaidus pusę ketvirčio vis dar tuo pačiu minimaliu skirtumu pirmavo AAA krepšininkai – 41:40, tačiau užčiuopę savo žaidime tą gyslelę, kuri neša lobį NMA 5 minučių atkarpą laimėjo net 16-2 ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo gana solidų pranašumą – 56:43.

Paskutiniajame ketvirtyje didesniais jėgų rezervais galėjusi pasigirti NMA ekipa dar labiau padidino savo pranašumą, o rungtynių nugalėtojas nekėlė jokių klausimų. 81:60.

NMA ekipoje fantastiškai rungtyniavo Paulių duetas. P. Janavičius surinko 29 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, o P. Kaziulionis pridėjo 20 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Aurimas Banys iš Triple A ekipos užfiksavo fantastišką dvigubą dublį – 27 taškai ir 19 atkovotų kamuolių, tačiau jo sąskaitoje taip pat net 10 klaidų.

 

2018 metus pradėjo eNMA ir ŽŪIKVC krepšininkai. Pastarieji be didelio vargo metus pradėjo pergalingai ir paliko eNMA su riestainio skyle pergalių grafoje.

Jau pirmasis kėlinys parodė, kad švenčių pertrauka neišbalansavo ŽŪIKVC kolektyvo ir užtikrintai laimėtas ketvirtis intrigą išsiuntė namo jau po pirmųjų 10 minučių – 22:6.

Nors antrajame kėlinyje ŽŪIKVC šiek tiek pamiršo, kas yra gynyba ir į savo krepšį praleido net 22 taškus, tačiau į tai atsakė pelnydama 21 ir jokios žalos savo pranašumui nepadarė. Po dviejų kėlinių – 43:28.

Trečiasis kėlinys vaizdo nekeitė, ŽŪIKVC toliau valdė rungtynes, o prieš paskutinį ketvirtį pirmavo 60:41.

Panašu, kad tokio pranašumo ŽŪIKVC buvo negana, tad per paskutines 10 minučių skirtumą pastarieji padidino daugiau nei dvigubai. Tarsi su kuoka varžovams per galvą smogę ŽŪIKVC laimėjo kėlinį 33:10, o galiausiai šventė pergalė 93:51.

Julius Lisauskas (ŽŪIKVC) pelnė 22 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o jam geriausiai talkino Donatas Danielius, pelnęs 19 taškų ir sugriebęs 10 atkovotų kamuolių.

eNMA ekipoje Edmundas Bačkierius ir Marius Lengvinas pelnė po 12 taškų.