Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

„Aitvaro“ turnyrą pergale atidarė Triple A ekipa

Oras lauke vis labiau liūdina ir taip šiltos vasaros nemačiusią Lietuvą, tačiau vienas dalykas, kas visada tikrai džiugina – naujas krepšinio sezonas. Spalio 2-osios vėlų vakarą savo kelią pradėjo „Aitvaro“ turnyro dalyviai. Turnyro, kuris be pertraukos jau pradėjo savo 11-tąjį sezoną. Šį kartą prie starto linijos stojo 7 komandos: eNMA, NMA, Ismegink.LT, Out of Office, ŽŪK, ŽŪIKVC ir Triple A.

Šįkart turnyro atidarymo rungtynes teko sužaisti eNMA ir Triple A vyrams. Gana nesunkią pergalę iškovojo pastarieji – 66:43.

Rungtynės, kaip ir buvo galima tikėtis, prasidėjo gana vangiai. Ypač įtampa kaustė eNMA komandą, kuri, pasiklydusi varžovų gynybos gniaužtuose, pirmuosius taškus pelnė tik sužaidus daugiau nei 7 minutes, kai varžovai savo ruožtu jau buvo atseikėję 11. Ir nors gynybą pavyko sutvarkyti, puolime sunkumai nepasišalino, o kėlinį 11-5 laimėjo Triple A.

Antrąjį kėlinį dar vienu spurtu pradėjo Triple A komanda, kuri, sužaidus pusę ketvirčio, įgijo rekordinę persvarą – 25:7. Tačiau lygiai taip pat kaip ir pirmajame kėlinyje, antroji kėlinio pusė priklausė eNMA vyrukams, kurie, suaktyvinę gynybą, rado kelių į varžovų krepšį ir į pertrauką ilsėtis išėjo turėdami vienženklį deficitą – 17:26.

Trečiasis kėlinys buvo geriausias puolimo atžvilgiu, per jį ekipos sumetė 39 taškus ir, panašu, visai atsikratė rungtynių pradžioje slėgusios įtampos. Nors maždaug pusę kėlinio eNMA vyrai laikėsi maždaug 10 taškų atstumu (26-36 kėlinio viduryje), priešingai nei pirmoje pusėje, kėlinio pabaiga priklause Triple A ekipai, kuri pasididino skirtumą iki 20 ir tik sėkmingos paskutinės minutės dėka eNMA po 3 kėlinių turėjo 16 taškų atsilikimą – 33:49.

Norėdami greitai atsakyti į visus likusius klausimus, AAA krepšininkai laimėjo atkarpą 15-2, ir, likus mažiau nei 5 minutėms iki finalinės sirenos, triuškino varžovus – 64:35. Tiesa, toks spurtas eNMA nesužlugdė ir, garbingai sužaidę rungtynių pabaigą, jie sušvelnino savo atsilikimą iki 23 taškų. Finalinė rungtynių sirena užfiksavo Triple A pergalę 66:43.

Nugalėtojus į priekį vedė Vidas Patackas, pelnęs 19 taškų, Aurimas Banys pridėjo dvigubą dublį – 14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

eNMA ekipoje neatsirado vieno aiškaus lyderio, tačiau net trys krepšininkai: Kęstutis Akinis, Dominykas Kažukauskas ir Edvinas Kripaitis – pridėjo po 9 taškus.