Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Dvejos rugtynės – du skirtingi scenarijai - ŽŪK ir toliau nepralaimi, o ŽŪIKVC laimėjo trilerį

Lapkričio mėnesio kovas „Aitvaro“ turnyre atidarė eNMA ir ŽŪK dvikova ketvirtadienį (11-02). Į priekį jau rungtynių pradžioje šovę ŽŪK krepšininkai varžovus galiausiai nokautavo trečiajame kėlinuke ir šventė užtikrintą pergalę.

Itin galingai rungynes pradėjusi ŽŪK ekipa jau 4-ąją kėlinio minutę pirmavo 14-0 ir atrodė, kad intriga pamiršo tą vakarą atvykti, bet sulaukusi eNMA skambučio visgi užsuko į „Ekinstos“ areną, o pirmojo kėlinio pabaigoje eNMA deficitas siekė vos 4 taškus – 11:15.

Sėkmingiau antrąjį ketvirtį vėl pradėjo ŽŪK krepšininkai, kurie pasididino atotrūkį iki 9 – 23:14 ir panašų skirtumą laikė beveik visą kėlinį, nors likus žaisti kiek daugiau nei minutę buvo įgytas ir dviženklis pranašumas – 29:18, tačiau šiek tiek sekmingesnė eNMA atkarpa lėmė, kad ekipas prieš ilgąją pertrauką skiria 9 taškai – 30:21.

Ilgosios pertraukos pasitarimas naudingesnis buvo Žėmės ūkio kooperatyvui, kurie pirmąją kėlinuko pusę laimėjo 9:3 ir pasididino savo pranašumą iki gana saugios – 15 taškų atžymos – 39:24. Antroji kėlinio pusė pasižymėjo beveik identiška atkarpa – 9:2 ŽŪK naudai ir vos 5 praleisti taškai per trečiąją kėlinį – po trečiojo kėlinio 48:26, o Panelė Intriga jau iškeliavusi namo.

Kaip ir buvo galima tikėtis, paskutinės 10 minučių tebuvo formalumas, kurį gana greitai ir rezultatyviai sutvarkė ŽŪK krepšininkai, kurie aidint finalinei sirenai galėjo švęsti savo ekipos pergalę 73:45.

Rezultatyviausias ŽŪK ekipoje buvo Simonas Bužinskas, kurio sąskaitoje 21 taškas, tačiau neįtikėtiną dvigubą dublį užfiksavo Dovydas Petraška – 18 taškų ir 21 atkovotas kamuolys ir net 44 naudingumo balai. Oskaras Plieskis pelnė 16 taškų ir atkovojo 14 kamuolių, o dar vieną galingą dvigubą dviženklį pridėjo Šarūnas Celiešius – 11 taškų ir 17 sugriebtų atšokusių kamuolių.

eNMA ekipoje kone pusę taškų surinko Dominykas Kažukauskas, pelnęs 21 tašką ir sugriebęs 11 kamuolių.

 

Pirmadienio (11-07) vakarą žiūrovai galėjo išvysti itin intriguojančią dvikovą, kurią pačioje rungtynių pabaigoje laimėjo ŽŪIKVC, ant menčių patiesę antrą pralaimėjimą patyrusius NMA krepšininkus.

Atkakliai prasidėjusias rungtynes geriau pradėjo ŽŪIKVC, kurie kėlinio viduryje pirmavo 8:4. Paulius Kaziulionis 5 taškais iš eilės išvedė į priekį NMA ekipą, tačiau ŽŪIKVC sėkmingiau sužaidė ketvirčio pabaigą ir po pirmojo kėlinio pirmavo 16:13.

Trumpa pertraukėlė davė vaisių besivejančiųjų vaidmenyje buvusiems NMA. Po 7:0 spurto pastarieji išsiveržį 20:16. Nors likus kiek daugiau nei pusantros minutės rezultatas dar buvo lygus – 29:29, bet NMA itin sėkmingai užbaigė pirmąją rungtynių pusę ir į rubinę išsinešė 5 taškų persvarą – 34:29.

Supratę, kad varžovų paleisti į priekį tikrai negalima ŽŪIKVC vyrai susigrąžino minimalią persvarą – 35:34, o likus žaisti tris minutes iki ketvirčio pabaigos jau pirmavo 44:39. Tiesa, puikią gynybą pademonstravę ir daugiau taškų į savo krepšį nebepraleidę NMA krepšinininkai prieš lemiamą ketvirtį turėjo vos dviejų taškų deficitą – 42:44.

Lemiamame ketvirtyje užvirė tikras nervų karas, o ekipoms rinkti taškus sekėsi itin sunkiai. ŽŪIKVC pirmuosius savo taškus kėlinyje pelnė sužaidus pusketvirtos minutės, kai Donatas Danielius persvėrė rezultatą savo ekipos naudai – 46:45. Po Pauliaus Kaziulionio tritaškio likus žaisti pustrečios minutės NMA išlygino rezultatą – 50:50. Tokios pačios vertės metimu likus žaisti kiek daugiau nei pusantros minutės atsakė Julius Lisauskas – kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo lemiami taškai tą vakarą Ekinstos arenoje. Paskutinę minutę trys NMA tritaškiai skriejo pro šalį, o pačiomis paskutinėmis sekundėmis stengėsi susirinkti penkias komandines pražangas, tačiau ir to nebuvo spėta padaryti – ŽŪIKVC švenčia sunkią pergalę 53:50.

ŽŪIKVC į pergalę atvedė Julius Lisauskas ir Giedrius Kubilius pelnę po 14 taškų, tačiau naudingiausias ekipoje buvo 12 taškų pelnęs ir 18 atkovotų kamuolių į savo sąskaitą įsirašęs Donatas Danielius.

NMA puolimo vežimą vadeliojo Paulius Kaziulionis, pelnęs daugiau nei pusę komandos taškų – 26, tačiau leidęs sau papiktnaudžiauti tolimais metimais, kurių metė (!) net (!) 20, o tikslą pasiekė vos 4 šūviai.