Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Finišas jau čia pat - "Matininkų" taurėje liko finalai!

Prieš kiek daugiau nei mėnesį startavusi ir jau pagreitį įgavusi „Matininkų“ taurė artėja prie svarbiausių kovų. Trečiadienio vakarą Ekinstos arenoje buvo sužaisti pusfinalių susitikimai, kurie sudėjo visus taškus ant „i“. Sekmadienį laukia finalinė turnyro diena.

Pirmieji į kovą stojo Narestos ir Geodeziniai matavimai/InfoEra vyrai. Reguliaraus sezono laimėtojai Narestos krepšininkai juokauti nebuvo linkę – jų gretose pasirodė M. Tenikaitis, o tai suteikė itin daug pranašumų „statybininkų“ žaidimui. Nuo pat rungtynių pradžios Naresta griebė jautį už ragų ir septynmyliais žingsniai tolo nuo varžovų – 23:10 po 1-ojo kėlinio. Nors pirmąsias 5-ias 2-ojo kėlinio minutes jungtinė komanda sužaidė itin sėkmingai ir apkarpė skirtumą iki vienženklio – 31:22, tačiau antrojo kėlinio pusėje patyrė visišką krachą puolimė, nebepelnė nė taško ir ilsėtis išėjo turėdama jau solidų deficitą – 38:22.

3-iajame ketvirtyje vaizdas aikštėje buvo itin panašus į 1-ąjį – Naresta sėkmingai didino atotrūkį – 58:34 po 3-iojo kėlinio. Lemiamas ketvirtis tebuvo visiškas formalumas, Narestos ekipa visiškai atleido vadeles, o tuo pasinaudoję Geodezinių matavimų/InfoEros krepšininkai laimėjo kėlinį 12-4. Aidinti rungtynių sirena užfiksavo gana lengva Narestos žingsnį į finalą – 62:46.

Nenuostabu, kad laimėtojų ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo M. Tenikaitis, jo sąskaitoje 23 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai. 10 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus pridėjo P. Levandavičius. GM/InfoEra ekipoje išsiskyrė A. Urbanavičius, pelnęs 21 tašką, atkovojęs 10 kamuolių, tačiau net 10 kartų praradęs kamuolį. L. Jasevičius pridėjo 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių, tačiau visi 9 šio puolėjo tolimi metimai skriejo pro šalį.

Antrajame „Matininkų“ taurės pusfinalyje galėjome išvysti nuostabias rungtynes, kurios pareikalavo papildomos 5 minučių atkarpos. Geodezijos centras po pratęsimo 94:86 įveikė HNIT-BALTIC komandą ir žengė į finalą.

Rungtynes geriau pradėjo HB ekipa, kuri jau pirmojo kėlinio viduryje turėjo solidų pranašumą – 14:5. Tiesa, panašu, kad Geodezijos centras greitai išsibudino ir dar iki kėlinio pabaigos apkarpė savo deficitą iki vieno metimo – 21:19. Ir nors antrasis kėlinys vyko identišku scenarijumi – kėlinio viduryje HB priekyje 31:22, tačiau vėlgi GC laiku atkutę į pertrauką nusinešė tą patį, vieno metimo deficitą – 40:38.

Trečiajame kėlinyje didžiąją laiko dalį HNIT‘ai pirmavo 3-5 taškais ir nors kėlinio pabaigoje Geodezijos centrui rezultatą pavyko išlyginti, tačiau P. Tamulevičiaus dvitaškis su pražanga leido HB džiaugtis trapia persvara – 58:56. Ketvirtojo kėlinio viduryje HNIT-BALTIC pranašumas siekė 5 taškus, tačiau paskutines jėgas sukaupę GC krepšininkai laimėjo 2 minučių atkarpą 10-0 ir likus kiek daugiau nei 3 minutėmis pirmavo 74-69. Likus 40 sekundžių iki rungtynių dėl išnaudoto pražangų limito ant suolo sėdo fenomenalias rungtynes žaidęs HB lyderis R. Pilitauskas. Be savo lyderio likę HNIT‘ai „ištraukė“ rungtynių galą, kuomet N. Gudaitis pačioje rungtynių pabaigoje atsikovojęs kamuolį puolime pelnė dvitaškį ir nusiuntė komandas į pratęsimą – 83:83.

Geodezijos centras jau pačioje pradžioje griebė jautį už ragų, o be lyderio žaidę HB nerado kelių į varžovų krepšį ir sužaidus 2 minutes jau atsiliko 83:90. Daugiau „užsikabinti už rungtynių“ HNIT‘ams nebepavyko, o rungtynių pabaigą ramiai sužaidę GC šventė pergalę 94:86.

J. Kuliešius pelnęs 27 taškus buvo rezultatyviausias GC gretose, tačiau naudingiausias buvo R. Eimutis, kuris surinko 25 taškus, atkovojo 16 kamuolių, atliko net 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus. HB vežimą ant savo pečių tempė R. Pilitauskas – 31 taškas ir 11 atkovotų kamuolių – ir P. Tamulevičius, kurio sąskaitoje 25 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai.

Sekmadienį 13 valandą Ekinstos arenoje bus žaidžiamos rungtynės dėl 3-iosios vietos, kuriame grumsis HNIT-BALTIC ir Geodeziniai matavimai/InfoEra, o didžiajame finale 14.30 susikaus Naresta ir Geodezijos centras.