Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Finišavo Trakų rajono krepšinio taurė! Aukso medaliais pasidabino Lentvario krepšininkai!

Visą mėnesį trukusios krepšinio batalijos Trakų olimpiniame krepšinio centre kirto finišo liniją. Šeštadienio rytą buvo sužaisti paskutiniai 3 susitikimai, kurie išaiškino galutinę komandų rikiuotę. 2016 metų čempionais tapo Lentvario krepšininkai, kurie paskutinę dieną įveikė Trakų krepšininkus.

Pirmajame šeštadienio susitikime į aikštę stojo Aukštadvario ir Galvės vyrai. Pirmoji pusė parodė, kad žaisti ankstų šeštadienio rytą - užduotis ne iš lengvųjų. Itin vangiai prasidėjusiose rungtynėse komandoms žymiai dažniau metimai skriejo pro šalį. Po dviejų kėlinių - minimali Galvės persvara 22:21. Panašu, kad ilgoji pertrauka suveikė tarsi žadintuvas svečiams iš Aukštadvario. Atvykėliai antroje pusėje žaidė tarsi ant sparnų - užtikrinti veiksmai puolime bei kibi gynyba leido rungtynes laimėti per trečiąjį kėlinį (30:10) ir prieš ketvirtąjį kėlinį džiaugtis 19 taškų pranašumu - 51:32. Paskutinis ketvirtis abiems ekipoms tebuvo formalumas, o rungtynių pabaigą fiksuojanti sirena švieslentėje užfiksavo tvirtą Aukštadvario pergalę - 71:51. Dar vieną fantastišką pasirodymą surengė geltonus Aukštadvario marškinėlius vilkėjęs Edvinas Slapšys - 35 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 6 rezultatyvūs perdavimai bei 32 naudingumo balai.

Antrieji į kovą stojo jaunieji KKSC ir svečiai iš Senųjų Trakų. Šiame mače sprendėsi bronzos medalių likimas. Nors rungtynes geriau pradėjo jaunieji KKSC krepšininkai, tačiau jau antrajame kėlinyje daugiau patirties turintys "Vilties" krepšininkai perėmė iniciatyvą ir ilsėtis išėjo turėdami 10 taškų persvarą - 35:25. Antroje pusėje KKSC žaidimas galutinai pakriko, o Seniesiems Trakams beliko užtikrintai didinti persvarą, kol galiausiai ji tapo dviguba - 90:45. Užtikrinta pergalė ir bronzos medaliai keliauja į Senuosius Trakus. Sveikinimai "Vilties" vyrams!

Tikra puošmena tapo paskutinės turnyro varžybos, kurios visiškai prilygo finalui. Trakai ir Lentvaris aiškinosi, kurie pasidabins aukso medalius. Kaip ir pridera tikram finalui, įtampos netrūko ir rungtynėse dominavo gynyba - 22:21 - minimali Lentvario persvara po dviejų kėlinių. Antroje rungtynių pusėje Lentvaris keletos minučių atkarpėlę sužaidę geriau ir po trijų kėlinių jau turėjo gana saugų pranašumą - 44:35. Nors pirmą kartą Lentvaris pasiekė dviženklį pranašumą - 46:35, tačiau fantastiškus tritaškius metimus pataikęs Egidijus Mačernis priartino Trakus iki minimumo - 47:46, tačiau, ko gero, šis spurtas pareikalavo per daug jėgų ir persverti svarstyklių į savo pusę Trakams nebepavyko, Lentvaris dar kartą atitrūko, o galiausiai rungtynes laimėjo dviženkliu skirtumu - 60:49. Pabrėžtina, kad abi komandos tiesiog tragiškai metė tritaškius - Lentvario ekipoje tikslą pasiekė vos 2 metimai iš 25, savo ruožtu Trakų ekipa pataikė 4 tritaškius iš 22.

Sveikinimai čempionams! Sveikinimai vicečempionams! 

Galutinė 2016 metų Trakų rajono krepšinio taurės rikiuotė:

  1. Lentvaris
  2. Trakai
  3. Senųjų Trakų "Viltis"
  4. Aukštadvaris
  5. KKSC
  6. Trakų RPK 
  7. Galvė