Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Ismegink.LT antroje rungtynių pusėje sutriuškino ŽŪIKVC kolektyvą

Ketvirtadienio vakarą ant Ekinstos arenos parketo išbėgo paskutinės dvi ekipos dar nedebiutavusios šiame „Aitvaro“ turnyre. Sėkmingesniu startu gali džiaugtis Ismegink.LT krepšininkai, kurie vangiai startavę, tačiau antroje pusėje pralaužė ledus ir sutriuškino ŽŪIKVC ekipą 73-42.

Amžinai galima žiūrėti į keletą dalykų – degančią ugnį, tekantį vandenį ir taip kaip komandos pradeda „Aitvaro“ turnyro pirmųjų mačų pirmuosius ketvirčius – itin nerezultatyviai. Išimtis netapo ir šios rungtynės – itin chaotiškai puolime žaidusios ekipos sužaidus 6 minutes pirmajame ketvirtyje buvo įmetusios vos po 3(!) taškus. Antroji kėlinio pusėje situaciją šiek tiek pagerėjo, tačiau po pirmojo kėlinio nei viena komanda nebuvo surinkusi dviženklio taškų skaičiaus – 9-7 priekyje Ismegink.LT komanda.

Juliaus Lisausko ir Viliaus Pranckevičiaus pastangomis antroje kėlinio viduryje ŽŪIKVC netgi pavyko persverti rezultatą savo naudai – 16:15. Likus kiek mažiau nei 3 minutėms iki ilgosios pertraukos ŽŪIKVC dar pirmavo 21:19, tačiau tada Ismegink.LT surengė spurtą, o paskutinę kėlinio sekundę Remigijaus Bartkaus pataikytas dvitaškis į pertrauką leido neštis 6 taškų pranašumą – 27:21.

Spurtas antrojo kėlinio pabaigoje davė teigiamą impulsą Ismegink.LT krepšininkams, kurie neilgai trukus pasiekė dviženklį pranašumą – 35:25. Dar viena „sausa“ atkarpa iš ŽŪIKVC ir varžovai džiaugiasi rekordiniu 16 taškų pranašumu – 41:25 likus 6 minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos. Gavę šaltą dušą ŽŪIKVC pagerinę savo puolimą nebeleido varžovams tolti, o likus paskutiniam ketvirčiui turėjo 15 deficitą – 49:34.

Paskutinės 10 minučių buvo tarsi vyšnia ant torto Ismegink.LT ekipai, puikus tempas puolime, daug taiklių metimų, agresyvi ir, svarbiausia, vaisių duodanti gynyba ir kėlinys laimimas daugiau nei triuškinama persvra – 24:8, o galutinis rungtynių rezultatas 73:42.

Ismegink.LT ekipos puolimo vežimo vadeles savo rankose laikė trys krepšininkai, kurie pelnė dviženklį taškų skaičių. Mindaugas Sutkus 14 taškų, o Vaidotas Jakavičius ir Remigijus Bartkus pridėjo po 13 „akių“.

ŽŪIKVC ekipoje Julius Lisauskas pelnė 13 taškų, bet surinko vos 6 naudingumo balus ir buvo tik trečias ekipoje pagal naudingumą. Puikų rezultatą užfiksavo Donatas Danielius, kurio sąskaitoje 8 taškai ir net 18 atkovotų kamuolių.