Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Ismegink.LT neleido eNMA pakovoti dėl pirmosios pergalės, o NMA tarsi volu pervažiavo Out of Office ekipą

Toliau tęsiasi „Aitvaro“ kovos, kuriose jau ne už kalnų ir reguliariojo sezono pabaiga. O dėl jos nugalėtojo vardo vis dar varžosi net 3 komandos – ŽŪIKVC, ŽŪK ir Ismegink.LT. Svarbiausia, patekti tarp dviejų komandų, nes būtent pirmosios dvi vietos leis prašokti pirmą atkrintamųjų etapą ir patekti tiesiai į pusfinalį.

Vasario 5-ąją į aikšteles žengė be pergalių esanti eNMA ir vieni turnyro favoritų – Ismegink.LT ekipa. Jokios staigmenos žiūrovai neišvydo, o pastarieji išvengę papildomų intrigų įveikė savo varžovus gana užtikrintai.

Nors rungtynes geriau pradėjo eNMA (4:0), tačiau Ismegink.LT kaip mat atsibudo ir po kelių akimirkų jau pirmavo – 7:4. Nors dar kelias sėkmingas atakas surengę eNMA krepšininkai išsiveržė į priekį (8:7), tačiau tai buvo paskutinis kartas, kuomet eNMA buvo „vedančiųjų“ vaidmenyje. Daugiau nei 5 minučių atkarpą „mėgintojai“ laimėjo 9:0 ir po pirmojo ketvirčio pirmavo – 16:8.

eNMA antrąjį ketvirtį pradėjo sėkmingiau ir agresyvios gynybos dėka beveik 4 minutes išlaikė savo krepšį sausą, o atsilikimą buvo sumažinę iki vieno metimo – 13:16. Ismegink.LT jau buvo pasiekusi dviženklį pranašumą, bet į ilgąją pertrauką išsinešė 9 taškų persvarą – 30:21.

Trečiojo ketvirčio pirmoji pusė buvo gana atkakli ir eNMA žadėjo duoti kovą iki pat rungtynių galo, o likus mažiau nei 4 minutėms iki kėlinio pabaigos Ismegink.LT teturėjo 4 taškų persvarą – 37:33. Tiesa, pajutę pavojų „mėgintojai“ parodė tai, dėl ko jau seniai yra vadinami „komanda su charakteriu“. Atkarpa iki kėlinio pabaigos laimėta net 14:0 ir prieš lemiamą ketvirtį jokių prošvaisčių eNMA nebeliko – 33:51.

Paskutinės 10 minučių tebuvo visiškas formalumas, o puolime stebuklų nerodžiusios ekipos ketvirtį užbaigė gana nerezultatyviai (15:11 Ismegink.LT naudai). Galutinis rezultatas – 66:44.

Ismegink.LT gretose puikų pasirodymą užfiksavo Vaidotas Jakavičius, kurio sąskaitoje 22 taškai, 14 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Dvigubus dublius pridėjo Egidijus Paulauskas (13t., 12a.k.) ir Remigijus Bartkus (12t., 10a.k.).

eNMA ekipoje vienintelis dviženklį taškų skaičių pelnė Mindaugas Zaveckas – 11 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.

Vasario 8-ąją turėjęs įvykti ŽŪK ir ŽŪIKVC susitikimas buvo nukeltas į velesnę datą.

Vasario 12-ąją NMA žengė į priešpaskutinę savo reguliariojo sezono kovą. Likus dvejoms rungtynėms, NMA savo sąskaitoje 4 pergales ir 6 pralaimėjimus, todėl mačas su Out of Office ekipa buvo itin svarbus siekiant užimti 4-ąją vietą. Puikiai supratę rungtynių svarbą, NMA krepšininkai nejuokavo ir iškovojo užtikrintą pergalę.

NMA ekipai tik pirmomis minutėmis nepavyko būti priekyje, bet situacija greitai buvo ištaisyta ir tik nesėkminga kėlinio pabaiga iš 9 taškų persvaros paliko vos 4 – 21:17.

Labai panašiai į pirmojo kėlinio vaizdą, antrajame taip pat Out of Office kėlinio pradžioje nagais dantimis kabinosi į varžovus, o sužaidus daugiau nei trečdalį kėlinio komandas skyrė vos 1 taškas – 26:25, bet NMA, vedama Paulių dueto (Kaziulionio ir Janavičiaus), kurie kartu pelnė 15 savo komandos taškų iš eilės, nutolo – 41:29, o iki ilgosios pertraukos dar šiek tiek padidino savo atotrūkį – 45:31.

Antroji pusė tapo NMA ekipos pasismaginimu – puolimo garvežys važiavo be trukdžių, o praraja tarp komandų irgi didėjo nežmonišku greičiu, po trečiojo kėlinio – 71:47.

Panašu, kad paskutiniame ketvirtyje NMA turėjo tikslą pelnyti triženklį taškų skaičių, tačiau šis noras liko neįgyvendintas, o švieslentė Ekinstos arenoje užfiksavo galutinį rezultatą – 98:63.

Absoliučiai fantastiškas rungtynes sužaidė Paulius Janavičius, kuris surengė pasirodymą, kokio „Aitvaras“ šiame sezone dar nebuvo matęs. Pelnyti 43 taškai ir fenomenaliu pataikymu atakuota iš 3 taškų zonos – 10/14 metimai. Prie viso šito pridėti 12 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir net 52 naudingumo balai. Paulius Kaziulionis prie ekipos pergalės pridėjo 33 taškus, 12 atkovotų kamuolių ir 7 sėkmingus perdavimus.

Out of Office ekipoje po 13 taškų pelnė Justas Malkauskas (13 a.k.) ir Vaidas Mackevičius.