Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Ismegink.LT parodė charakterį ir iškovojo svarbią pergalę, o ŽŪIKVC laimėjimas leido jiems išlikti kovoje dėl TOP2

Reguliariojo sezono pabaiga jau visai ne už kalnų, tačiau įdomiausi ir svarbiausi klausimai dar neatsakyti. Tad nieko nelaukdami pristatome kaip vyko dar dvejo „Aitvaro“ rungtynės.

Vasario 22-ąją į Ekinstos areną išbėgo Ismegink.LT ir Out of Office. Nors turnyro lentelė signalizuoja, kad Ismegink.LT buvo šios dvikovos favoritas, tačiau OoO ekipa parodė, kad tikrai nėra lengvas grobis ir tik po labai atkaklios kovos nusileido Ismegink.LT komandai.

Jau rungtynių pradžia buvo ženklas, kad šiandien OoO nusiteikę itin rimtai ir po lengvo spurto 6:0 įgijo persvarą – 12:5. Tiesa, tai buvo tik pradžia. Per daugiau nei 5 minutes vos vieną rezultatyvų išpuolį surengę Ismegink.LT į savo krepšį praleido dar 16 taškų ir po pirmųjų 10 minučių turėjo beveik 20 taškų deficitą – 9:28.

Trumpa pertraukėlė tarp kėlinių naudingesnė buvo pralaiminčiai komandai, kuri susitvarkiusi psichologines problemas, pradėjo „arti“ gynyboje. Kėlinio viduryje deficitas jau buvo šiek tiek apkarpytas – 19:33, o antroji kėlinio pusė buvo dar sėkmingesnė ir po dviejų kėlinių ekipas jau skyrė vienženklis skirtumas – 30:38.

Trečiajame kėlinyje „mėgintojai“ toliau tęsė darbą, kurį pradėjo antrajame kėlinyje ir sužaidus kelias minutes ekipas jau skyrė du metimai – 35:40. Nors Out of Office vyrukai kėlinio viduryje padidino savo pranašumą – 44:37, tačiau tai neišmušė „bandytojų“ iš ritmo ir kantraus darbo gynyboje vaisiai buvo saldūs – po trečiojo ketvirčio OoO atsidūrė atsiliekančiųjų vaidmenyje – 50:51.

Kai jau atrodė, kad Ismegink.LT pavyko perlaužti rungtynes, kiek kitokią nuomonę turėjo „ofisiniai“, kurie po spurto 9:0 vėl nutolo – 59:53. Ismegink.LT niekaip nepavyko pasivyti varžovų, o likus 2 minutėms OoO krepšininkų pranašumas itin solidus – 67:60. Tačiau, jau ne kartą šiame sezone įrodę, kad turi „didelius kiaušinius“ Ismegink.LT neišskydo ir šįkart. Trys atakos – trys taiklūs tolimi metimai ir likus mažiau nei minutei jau pirmaujama 69:67. Niekaip nebeužpuolę OoO krepšininkai lemiamai išpuoliui turėjo keletą sekundžių, tačiau pratęsimą galėjęs išplėšti Tomo Pribušausko tritaškis tikslo nepasiekė ir Ismegink.LT šventė pergalę – 70:67.

Mindaugas Sutkus, pelnęs 22 taškus buvo rezultatyviausias ne tik Ismegink.LT, bet ir visų rungtynių žaidėjas. Jam puikiai talkino Remigijus Bartkus, kurio sąskaitoje 15 taškų.

OoO gretose rezultatyviausiai žaidė Jonas Kausteklis, kuris įsirašė dvigubą dublį – 21 taškas ir 12 atkovotų kamuolių. Kaip visada, itin naudingas buvo Tomas Pribušauskas – 16 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Vasario 26-ąją į paskutinę kalendorinės žiemos dvikovą stojo Triple ir ŽŪIKVC. Nuo pat rungtynių pradžios dominavę pastarieji iškovojo gana užtikrintą pergalę.

Gana nerezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse kiek geriau sekėsi ŽŪIKVC, kurie kėlinio viduryje pirmavo 9:5. Triple A, matyt, keliaudami į rungtynes labai sušalo, todėl jų puolimas buvo itin statiškas ir nerezultatytvus, o pirmąjį ketvirtį ŽŪIKVC laimėjo 17:7.

Antrajame kėlinyje vaizdas iš esmės nesikeitė ir nors pirmąsias minutes Triple A laikėsi gana sėkmingai ir neleido varžovams didinti savo pranašumo, o kėlinio viduryje turėjo tą patį dviženklį deficitą – 15:26. Antroji kėlinio pusė vėl buvo kažkoks nesusipratimas Triple A puolimo atžvilgiu, o tuo pasinaudoję ŽŪIKVC nurūko – 37:17.

Panašu, kad po sėkmingos pirmosios pusės ŽŪIKVC antroje beliko viena užduotis – išlaikyti pranašumą. Šis tikslas buvo sėkmingai vykdomas – žaidimas tapo gana lygus, bet toks žaidimas palankus buvo ŽŪIKVC. Nors skirtumas buvo išaugęs iki rekordinio (19:45), tačiau po trijų ketvirčių ŽŪIKVC pirmavo – 31:53.

Paskutiniame ketvirtyje ŽŪIKVC dar kelis kartus buvo pasididinusi savo pranašumą iki rekordinio 26 taškų skirtumo, tačiau Triple A parodė savo charakterį ir gana greit nukirpo persvarą pusiau – 55:68. Tiesa, paskutinės minutės sėkmingesnės buvo ŽŪIKVC, kurie triumfavo 73:55.

Julius Lisauskas (ŽŪIKVC) buvo itin universalus – 19 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Jam puikiai talkino Romanas Rodevičius, kurio sąskaitoje 18 taškų.

Triple A puolimo šviesulys buvo Virginijus Virbickas – 16 taškų.