Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Ketverios "Matininkų" taurės rungtynės

Antradienio vakarą (04-25) Ekinstos arenoje ginklus surėmė HNIT BALTIC ir J.U.M.P ekipos. Tiesa, jokia intriga čia nekvepėjo. Nuo pat rungtynių pradžios užtikrintai žaidusi HB ekipa lyg garvežys nurūko ir iškovojo itin lengvą pergalę 77-54.

HB komanda nenorėjo savo likimo tampyti už ūsų, rungtynes pradėjo itin susikaupę, o sužaidus beveik pusę kėlinio J.U.M.P vis dar nebuvo radusi kelių į varžovų krepšį – 14:0. Panašus susikaupimas išliko ir toliau, o po pirmojo kėlinio saugi HNIT‘ų persvara – 22:6. Antrasis kėlinys beveik identiškas pirmajam, HB toliau didino savo atotrūkį, o į pertrauką išėjo pirmaudami 42:18. Antrojoje pusėje J.U.M.P „atsigavo“ puolime, todėl išvengė visiško pažeminimo – 77:54.

R. Pilitauskas nugalėtojų gretose pelnė 24 taškus. Identiškus dvigubus dublius surinko K. Bikas ir P. Tamulevičius, abu pelnė po 13 taškų ir atkovojo po 13 kamuolių. J.U.M.P gretose J. Seibutis ir J. Jeremičius pelnė po 13 taškų.

Trečiadienį (04-26) vis dar nepralaiminčiai Narestai iššūkį metė Geodezijos centras. Rungtynių baigtis – įprasta. Naresta iškovojo pergalę 57:43.

Naresta, kaip jau tapo įprasta, užtikrintai pradėjo rungtynes, nors antrajame kėlinyje puolimas sustojo, tačiau geros gynybos dėka į rūbinę buvo nešamasi gana saugi persvara – 31:23. Trečiajame kėlinyje Geodezijos centras spurtavo, Naresta vis dar klimpo varžovų gynyboje, o po trijų kėlinių ekipas skyrė vos vienas metimas – 42:39. Tačiau supratę, kad juokauti negalima lemiamame ketvirtyje įjungė aukščiausią pavarą gynyboje – praleido vos 4 taškus ir reikalus sutvarkė kiek anksčiau negu rungtynių sirena, kuri skelbė gana užtikrintą Narestos pergalę – 57:43. Tai buvo jau 5-oji „statybininkų“ pergalė.

Nugalėtojų gretose itin galingą dvigubą dublį surinko R. Janušauskas – 23 taškai ir 19 atšokusių kamuolių. Pralaimėjusiųjų gretose komandos puolimo vežimą tempė J. Kuliešius, kurio sąskaitoje 17 taškų.

Paskutinio pavasario mėnesio pirmąją dieną „Matininkų“ taurėje buvo sužaisti dar du sustikimai.

Pirmieji  į aikštelę žengė Geodezijos centras ir J.U.M.P. Pastarieji patyrė 7-ąjį pralaimėjimą ir jau aišku, kad bus vienintelė ekipa, kuri baigs savo kovas po reguliariojo sezono. Tiesa, šįkart kova buvo tikrai atkakli ir tik gerai sužaisto paskutinio ketvirčio dėka Geodezijos centras iškovojo gana sunkią pergalę – 60:52.

Nors pirmasis rungtynių žadėjo lengvą pasivaikščiojimą GC ekipai (18:7), jau antrajame supratę, kad neturi ko prarasti J.U.M.P žaidė užtikrinčiau ir į pertrauką išsinešė 7 taškų deficitą. Trečiajame kėlinyje skirtumas aptirpo dar per vieną metimą – 41:36. Tačiau lemiamame ketvirtyje Geodezijos centras įrodė savo meistriškumą, nebeleido varžovams kabintis į rungtynes, o galiausiai iškovojo pergalę 60:52.

GC ekipoje iššovė Mindaugas Tauras, kuris įsirašė galingą dvigubą dublį – 26 taškai ir 14 atkovotų kamuolių, tiesa nedaug pritrūko iki „trigubo“ dublio, M. Tauras suklydo net 9 kartus. J.U.M.P gretose rezultatyviausias buvo J. Seibutis, surinkęs 17 taškų.

Antrose pirmadienio rungtynėse į aikštelę žengė HNIT-BALTIC ir jungtinė turnyre rungtyniaujanti Geodeziniai Matavimai/InfoEra. Minimalią pergalę iškovojo jungtinė ekipa ir šiek tiek sumaišė kortas turnyrinėje lentelėje.

Rungtynių pradžioje įtampa kiek kaustė komandas ir nerezultayviai ketvirtį laimėjo GM/InfoEra – 12:10. Pirmieji puolime ledus pralaužė HB, antrąjį kėlinį laimėdami net 17:8 ir į pertrauką nešėsi 7 taškų persvarą – 27:20. Didžioji pertrauka į naudą išėjo pirmaujančiai ekipai – supratę savo klaidas gynyboje, trečiajame kėlinyje jas ištaisė – praleido vos 8 taškus ir sumažino atsilikimą iki dvitaškio – 33:35. Paskutiniame ketvirtyje taškas į tašką vykusi aidint finalinei rungtynių sirenai užfiksavo GM/InfoEra pergalę – 48:47.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 13 taškų pelnęs M. Paškonis, tiesa žaidėjas užfiksavo šio sezono rekordą ir padarė net 15 klaidų. Jam puikiai talkino 12 taškų pelnęs ir 12 kamuolių atkovojęs K. Ružinskas. Kaip įprasta, HB ekipoje rezultatyviausias buvo R. Pilitauskas – 19 taškų.