Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

„Matininkų“ taurės turnyro uždanga nusileido – išdalinti visi medalių komplektai!

Pagaliau finišavo „Ekinstos“ arenoje kovas rengusi „Matininkų“ taurė. Bronzos medaliais pasidabino Geodeziniai matavimai/InfoEra, kurie mažajame finale nukovė HNIT-BALTIC. Didžiajame finale M. Tenikaičio vedama „Naresta“ tikrame trileryje palaužė Geodezijos centrą.

Pirmieji į kovą stojo HNIT-BALTIC ir Geodeziniai matavimai/InfoEra, kurie aiškinosi kas liks tik su „mediniais“ medaliais. Antroje rungtynių pusėje sava vaga rungtynes pakreipusi jungtinė komanda iškovojo itin sunkią pergalę 77:68.

Rungtynes kiek geriau pradėjo HB. Sužaidus kelias minutes jie jau turėjo 9 taškų persvarą, tačiau laiku susiėmusi GM/InfoEra iki kėlinio pabaigos apkarpė deficitą vos iki vieno metimo – 18:16. Tačiau antrasis kėlinys geriau klostėsi tiems patiems HNIT‘ams, kurie nekartojo pirmo kėlinio klaidų ir padidinę pranašumą jo neleido sumažinti ir į rūbinę išsinešė gana saugų atstumą – 41:32.

Supratę, kad gali likti be medalių, trečiajame kėlinyje InfoEra įvėlė varžovus į greitą žaidimą, kuriame HNIT‘ai pasimetė, nerado priešnuodžių prieš varžovų puolimą, praleido net 28 taškus ir likus 10 minučių iki rungtynių pabaigos jau turėjo 3 taškų deficitą – 57:60. Ketvirtajame kėlinyje užvirė nuožmi kova, GM/InfoEra dar pasididino pranašumą ir jau atrodė, kad rungtynes gali užbaigti ramiai, tačiau likus 2 minutėms ir turint 9 taškų pranašumą, dėl S. Zabyčio ir L. Jasevičiaus penktųjų pražangų liko 4-iese. Nors HB pradėjo naudoti presingą po visą aikštę, tačiau net ir turint kiekybinę deficitą, GM/InfoEra sugebėjo „užbėgti“ į kelias greitas atakas ir sunaikino visas HB viltis užsikabinti bronzą – 77:68.

Bronzos medalininkų gretose puikiai žaidė T. Narečionis, kuris pelnė 33 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. 19 taškų pridėjo M. Juška. Pralaimėjusiųjų gretose nesustabdomas buvo R. Pilitauskas, pelnęs net 36 taškus ir sugriebęs 11 kamuolių.

Didžiajame finale dėl gražuolės čempionų taurės ir aukso medalių pečiais susirėmė Naresta ir Geodezijos centras. M. Tenikaičio vedama tik paskutinio kėlinio dėka sugebėjo iškovoti itin sunkią pergalę.

Rungtynes užtikrintai pradėjo Geodezijos centro krepšininkai, kurie greito ir agresyvaus žaidimo pagalba jau po pirmojo kėlinio džiaugėsi 8 taškų persvara – 24:16, taip parodydami, kad šiandien favoritų nėra. Nors antrasis kėlinys baigėsi lygiai – 19:19, tačiau jį sėkmingesniu galime pavadinti Geodezijos centrui, kurie įpusėjus rungtynėms buvo dar arčiau išsvajotojo aukso.

Trečiasis kėlinys parodė, kad įtampa kausto abi komandas. Ekipoms geriau sekėsi gintis negu pulti varžovų krepšį, o to pasėkmė tapo Narestos minimalia persvara laimėtas ketvirtis – 14:13, tačiau vis dar gana solidi Geodezijos centro persvara – 56:49. Tačiau Naresta nebūtų Naresta, jei neparodytų charakterio ir dar vienos vyriškos dalies. M. Tenikaičio patirtis ir kitų komandos žaidėjų charakteris vargais negalais perlaužė rungtynes į savo pusę, o be G. Juozapavičiaus ir M. Klimansko likęs Geodezijos centras pritrūko jėgų ir iniciatyvos į savo rankas nebesusigrąžino. Nuostabi Narestos pergalė – 68:64.

Dar vieną fantistišką pasirodymą surengė M. Tenikaitis – 26 taškai ir 21 atkovotas kamuolys. P. Levandavičius pridėjo 19 taškų ir 10 kamuolių. Geodezijos centro gretose po 16 taškų pelnė R. Skardžius ir M. Tauras.

Didžiausias finalo neįtikėtinumas yra, kad Naresta daugiau negu dvigubai (!) laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 65:28.