Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

NMA 4-ajame kėlinyje sutriuškino 4-iese likusius ŽŪK, Triple A gana netikėtai lengvai susitvarkė su Ismegink.LT, o ŽŪIKVC įsirašė dar vieną pergalę įveikdami Out of Office

Tęsiame dar neaprašytų rungtynių apžvalgą. 2018-ųjų metų „Aitvaro“ kovos jau įsibegėjo, antrasis ratas artėja link pusiaukelės.

Sausio 11-osios vakarą savo naujųjų metų kovas pradėjo NMA ir ŽŪK ekipos. Nors pastaroji ekipa ir nedelegavo stipriausios sudėtis, o galiausiai privedė prie to, kad rungtynes teko baigti turint vos 4 žaidėjus aikštelėje. NMA ketvirtajame kėlinyje tarsi volu pervažiavo iki tol vos vieną pralaimėjimą turėjusią ŽŪK ekipą ir patys iškovodami pergalę atstatė lygybę savo W/L grafoje (4 perg., 4 pral.).

Rungtynes abi ekipos pradėjo gana nerezultatyviai, tačiau atkakliai. Sužaidus pusę kėlinio priekyje NMA – 8:7. Galima teigti, kad geresnes išvadas po pirmųjų 5 minučių padarė ŽŪK, kurie antrąją kėlinio dalį tiesiog sužverėjo gynyboje ir (!) nepraleido nė taško (!) – 16:8.

Nors po pirmųjų atakų ŽŪK persvara dar šiek tiek padidėjo – 19:10. Tačiau NMA patyrę visišką fiasko puolime pirmame ketvirtyje 5 minučių atkarpą laimėjo net 20:2 ir išsiveržė į priekį – 30:21. Panašu, kad tokia sėkminga atkarpa šiek tiek užliūliavo pačius NMA ir iki kėlinio pabaigos ŽŪK pavyko panaikinti visą deficitą ir net minimaliai išsiveržti į priekį – 34:33.

Nors trečiasis kėlinys vėl sėkmingesnis buvo NMA ekipai, kuri jau turėjo apčiuopiamą 7 taškų pranašumą (42:35 ir 50:43), tačiau sėkmingesnė kėlinio pabaiga leido ŽŪK ekipai „išlikti rungynėse“ ir prieš lemiamą ketvirtį turėti vos vieno metimo deficitą – 52:49.

Visos ŽŪK bėdos prasidėjo 4-ojo kėlinio pradžioje, kuomet Simonas Bužinskas prasižengė 5-ąjį kartą, o dar po pusės minutės už 2 technines pražangas iš aikštės buvo išvarytas Algirdas Vilimas. Toks scenarijus privertė ŽŪK ekipą beveik 8 minutes žaisti 4-iese, tačiau tai, kas vyko aikštelėje jau nebebuvo panašu į tai, kas vyko 3 kėlinius prieš tai. NMA kosminiais greičiais didino savo pranašumą, beveik neleisdami varžovams pelnyti taškų, o galiausiai užfiksavo neįtikėtiną kėlinio rezultatą 31:4, o nuaidėjus rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai, švieslentėje matėme apvalų NMA pranašumą – 83:53.

Paulius Kaziulionis NMA ekipoje pelnė 24 taškus, atkovojo 10 perdavimų ir 6 kartus sėkmingai „asistavo“ ekipos draugams. Paulius Bertašiaus sąskaitoje 18 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai.

ŽŪK ekipoje Simonas Bužinskas spėjo pelnyti 21 tašką ir atkovoti 13 kamuolių. Oskaras Plieskis pridėjo dvigubą dublį – 13 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.

Sausio 15-ąją pečius surėmė Ismegink.LT ir Triple A kolektyvai. Nors Ismegink.LT ir buvo rungtynių favoritai, nes iki tol buvo patyrę vos vieną pralaimėjimą, tačiau tai buvo ko gero juodžiausia diena šiai ekipai šiame sezone ir pergalę be jokios intrigos šventė Triple A kolektyvas.

AAA sėkmingiau pradėjo rungtynes ir visą kėlinį pirmavo 3-5 taškų, o galiausiai buvo įgiję ir 6 taškų persvarą – 18:12, tačiau sėkmingai sužaista paskutinė ataka ištirpdė „mėgintojų“ deficitą iki minimumo – 17:18.

Antrąjį ketvirtį lygiai taip pat kaip ir pirmąjį sėkmingiau pradėjo Triple A krepšininkai, kurie netruko įgyti apčiuopiamą 7 taškų pranašumą – 27:20. Nors komandos toliau apsikeitė taikliomis atakomis ir skirtumas beveik nepajudėjo iš savo vietos, tačiau likus kiek mažiau nei minutei iki ilgosios pertraukos nesusivaldė vienas iš Ismegink.LT lyderių Nerijus Adomaitis, kuris už 2 technines pražangas buvo pasiųstas į rūbinę. AAA kolektyvas į pertrauką išėjo pirmaudamas 35:28.

Sunki antrojo kėlinio pabaiga šiek tiek prabudino Ismegink.LT, kurie gana greit ištirpdė visą deficitą – 34:35. Ir nors dar likus žaisti 4,5 minutės komandas teskyrė vienas metimas – 39:41, tačiau Triple A smogė į paširdžius, spurtavo 12:0 ir susikrovė gana solidų pranašumą – 53:39, o iki kėlinio pabaigos sugebėjo dar šiek padidinti atotrūkį – 59:43.

Lemiamame ketvirtyje Ismegink.LT puolimas sustojo, tad apie intrigos grįžimą nebuvo nė kalbos. Per kėlinį vos 8 taškus sukrapštę „mėgintojai“ pripažino varžovų pranašumą ir įsirašė antrąjį pralaimėjimą – 51:73.

Trigubą A į priekį stūmė Virginijus Virbickas ir Aurimas Banys. Pirmasis pelnė 25 taškus ir sugriebė 8 atšokusius kamuolius, antrasis pridėjo dvigubą dublį – 22 taškai ir 10 atkovotų kamuolių.

Ismegink.LT ekipoje vienintelis dviženklį taškų skaičių pelnė Remigijus Bartkus, kurio sąskaitoje 13 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Verta pažymėti, kad Ismegink.LT tritaškius metė fatališkai prastu procentu – tikslą pasiekė vos 1 metimas iš 20.

Sausio 18-ąją į pirmąsias rungtynes šiais metais žengė Out of Office ir jau antrąją pergalę bandysiantys įsirašyti ŽŪIKVC krepšininkai. Šiuo atveju Out of Office pirmas naujų metų blynas prisvilo ir antrąją pergalę įsirašė ŽŪIKVC ekipa.

Jau pati rungtynių pradžia parodė, kad ŽŪIKVC nenori pajausti pralaimėjimo skonio 2018 metais. OoO įstrigę varžovų gynybos gniauštuose per kiek daugiau nei pusę kėlinio tesukrapštė vos 4 taškus ir turėjo 8 taškų deficitą – 12:4. Nors antroje kėlinio dalyje Out of Office puolimas išsijudino iš mirties taško, tačiau skirtumas nepakito – 21:13.

Ketvirtis prasidėjo rezultatyviai, o po dviejų Andriaus Butrimo (OoO) tritaškių iš eilės skirtumas ištirpo iki keturių – 30:26 Vėliau sekusį beveik trijų minučių taškų badą nutraukė Juliaus Lisausko (ŽŪIKVC) dvitaškis – 32:26. Artėjant kėliniui į pabaigą ekipos keitėsi taikliomis atakomis ir į didžiąją pertrauką ŽŪIKVC nusinešė 5 taškų pranašumą – 39:34.

Trečiame ketvirtyje ŽŪIKVC toliau kontroliavo rungtynes, pirmaudami 5-8 taškų pranašumu, o paskutinę minutę net buvo įgyję dviženklį pranašumą, tačiau rezultatyvi paskutinė Out of Office ataka grąžino skirtumą į vienženklę zoną – 55:47.

Kėlinio pradžia sėkmingesnė buvo OoO ekipai, kuri gana greit susimažino savo atsilikimą – 55:51, tačiau pajutę pergalės pavojų ŽŪIKVC parodė nugalėtojų mentalitetą ir galingu spurtu 14:1, pasididino savo pranašumą iki rekordinio – 69:52. Ir nors paskutinę dviejų minučių atkarpą OoO laimėjo 7:0, tačiau pasiekti kažko daugiau pritrūko laiko – 69:59.

Pagrindinis ŽŪIKVC pergalės kalvis buvo Donatas Danielius, pelnęs 19 taškų ir sugriebęs 9 kamuolius. Juliaus Lisausko sąskaitoje 13 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Out of Office komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net dar vieną fantastišką pasirodymą surengęs Tomas Pribušauskas, kuris pelnė 21 tašką ir atkovojo net 24 kamuolius.