Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

NMA sutriuškino kolegas iš eNMA, o ŽŪK pergalė ir toliau palieka dvivaldystę lentelės viršuje

Ant rankos pirštų jau galime suskaičiuoti kiek rungtynių beliko „Aitvaro“ reguliariajame, o pirmieji užbaigę šį etapą tapo NMA krepšininkai, kurie paskutinėse savo rungtynėse gana užtikrintai susitvarkė su vis dar be pergalių liekančia eNMA ekipa. Kitose rungtynėse ŽŪK nugalėjo Triple A ir toliau su Ismegink.LT dalijasi turnyro lyderės poziciją.

Vasario 15-ąją į aikštelę žengė eNMA ir NMA ekipos. Jau nuo pat rungtynių pradžios NMA buvo įjungę gerokai aukštesnę pavarą ir kaip sakoma „netempiant į naktį“ sutvarkė didžiąją dalį reikalų per pirmąjį ketvirtį – 30:11.

Po tokio sėkmingo pirmojo ketvirčio, antrajame NMA beliko sėkmingai laikyti įgytą pranašumą. eNMA puolime parodė gerokai daugiau gyvybės ženklų, tačiau sustabdyti įsibegėjusių NMA nepavyko, o po dviejų kėlinių NMA priekyje 52:30.

Ilgoji pertrauka vaizdo nekeitė ir kėlinys buvo beveik identiškas antrajam – gynyba buvo antrame plane, o komandos sėkmingai rinkosi taškus, o prie viso to NMA dar šiek tiek pasididino savo persvarą – 73:47.

Ko gero, kaip ir praeitose savo rungtynėse, taip ir šiose NMA norėjo pelnyti triženklį taškų skaičių, tačiau ir vėl šis tikslas liko neįgyvendintas. Kaip ir kėliniuose prieš tai abi ekipos mėgavosi žaidimu puolime, o galutinis rezultatas švieslentėje buvo išties žavingas – 96:69.

NMA gretose net 4 žaidėjai pelnė 20 ir daugiau taškų, o rezultatyviausias šį kartą buvo Lauras Baranauskas, kuris pelnė 27 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Jau atrodo, kai joks pasirodymas iš Paulių (Kaziulionio ir Janavičiaus) dueto nebegali nustebinti, bet pasirodo gali – šį kartą abu(!) įsirašė po TRIGUBĄ dublį. P. Janavičius pelnė 24 taškus, sugriebė 20 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o bendravardžio statistika labai panaši – 23 taškai, 19 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

eNMA išsiskyrė Indrius Sirtautas – 16 taškų. Gantas Cibas pridėjo dvigubą dublį – 14 taškų ir 18 atkovotų kamuolių.

Vasario 19-ąją „Ekinstos“ parketą patikrinti turėjo ŽŪK ir Triple A ekipos. Rungtynės prasidėjo atkakliai ir gana nerezultatyviai, o kėlinio viduryje ŽŪK džiaugėsi minimalia persvara – 9:8. Lygiai toks pats skirtumas buvo ir po pirmojo ketvirčio – 14:13.

Lygiai tokia pati atkakli kova vyravo ir visą antrąjį kėlinį – pirmaujanti ekipa keitėsi kone po kiekvienos rezultatyvios atakos, tačiau paskutinės minutės atkarpą ŽŪK laimėjo 5:0 ir ilsėtis išėjo turėdami šiokį tokį pranašumą – 31:27.

Akivaizdu, kad ilgoji pertrauka naudingesnė buvo ŽŪK ekipai, kuri trečiajame kėlinyje pradėjo kloti pamatus savo pergalei. Gerokai agresyvesnė gynyba lėmė, kad AAA ekipa taškų pelnymas tapo lyg šventė, o sėkmingai savo šansus išnaudoję ŽŪK pasididino savo persvarą iki gana solidaus pranašumo – 49:36.

Lemiamas ketvirtis tapo visišku krachu „trigubai A“. Nors abi ekipos delegavo vos po 5 krepšininkus, bet Triple A ekipos krepšininkams pirmiesiems pasibaigė jėgos, tuo sėkmingai pasinaudojo ŽŪK, kurie kėlinį laimėjo net 24:5 ir užfiksavo pergalę itin solidžiu skirtumu – 73:41.

ŽŪK ekipos pagrindiniai vedliai į pergalę buvo Jonas Pupius ir Simonas Bužinkas. Pirmasis užfiksavo tiesiog neįtikėtiną dvigubą dublį – 26 taškai ir 24 atkovoti kamuoliai. Antrojo sąskaitoje taip pat dvigubas dviženklis, tiesa, kiek kuklesnis – 25 taškai ir 12 atkovotų kamuolių.

AAA ekipoje rezultatyviausias buvo Virginijus Virbickas – 16 taškų.