Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Po švenčių – dvi iš eilės Geodezijos centro pergalės

Pailsėję ir Velykas atšventė Matininkų taurės turnyro dalyviai jau antradienį žengė į aikštę ir tęsė turnyro kovas toliau. Tvarkaraštis lėmė, kad dvi dienas iš eilės teko žaisti Geodezijos centro krepšininkams. Rodos, jokių neigiamų pasėkmių Velykos nedavė – iškovotos dvi, gana užtikrintos pergalės.

Antradienį Geodezijos centro vyrai sulaukė J.U.M.P ekipos iššūkio. Nors rezultatas triuškinantis – 73:42, tačiau įsibėgėti Geodezijos centrui užtruko. Po dviejų kėlinių GC vyrai turėjo minimalią persvarą ir atrodė, kad antroje pusėje galime išvysti staigmeną, tačiau Geodezijos centro žaidimas antroje pusėje pasikeitė lyg iš „Žigulio“ persėstume į „Porsche“. Tarsi buldozeris sužaidę paskutinius du kėlinukus, kuriuos bendrai laimėjo 49:19, o galutinę pergalę pasiekė 73:42.

Rezultatyviausias GC ekipoje buvo R. Eimutis, kurio sąskaitoje 26 taškai ir 15 atkovotų kamuolių, tiesa, itin prastas pataikymas iš trijų taškų zonos – tikslą pasiekė vos 2 tritaškiai iš 17. Naudingiausias komandoje buvo J. Kuliešius, pelnęs 18 taškų ir sugriebęs 16 kamuolių, kas leido džiaugtis surinktais 33 naudingumo balais. Pralaimėjusiųjų ekipoje nė vienas žaidėjas nepasiekė dviženklio taškų skaičiaus, o naudingiausias buvo E. Šuškevič, pelnęs vos 4 taškus, tačiau atkovojęs 12 kamuolių.

Nepraėjus nė parai Geodezijos centro ekipa vėl turėjo žengti ant kadaise aukščiausio lygio krepšinį regėjusios Ekinstos arenos parketo. Šįkart iššūkį metė Geodeziniai matavimai/InfoEra ekipa. Itin karštose rungtynėse, kuriose teisėjai užfiksavo net tris technines pražangas pergalę vėl šventė Geodezijos centras.

Tiesa, rungtynių scenarijus buvo kitoks nei vakarykštėse rungtynėse. Po vangaus pirmojo kėlinio, kurį 16-12 laimėjo GC, antrajame Geodeziniai matavimai/InfoEra tarsi užsitraukė rankinį stabdį – chaotiškas puolimas, skylės gynyboje ir po dviejų daugiau nei užtikrinta GC persvara – 37:19. Turėdami gana saugią persvarą Geodezijos centro krepšininkai antroje rungtynių pusėje žaidė gerokai sulėtinę žaidimo tempą. O ketvirtajame kėlinyje jungtinė komanda spurtavo ir rungtynių pabaigą skelbianti sirena užfiksavo vienženklę GC pergalę – 60:52.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo R. Skardžius, kuris pelnė 28 taškus ir pademonstravo neįtikėtiną taiklumą iš tritaškių – 9/18 metimų. Gytis Juozapavičius pridėjo dvigubą dublį – 13 taškų ir 14 sugriebtų kamuolių. Pralaimėjusių gretose vienintelis T. Narečionis surinko dviženklį taškų skaičių – 13, tačiau taiklumu šis krepšininkas nepasižymėjo – 4/12 dvitaškiai ir vos 1 tritaškis iš 11 mestų.