Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Savaitės pradžia „Matininkų“ taurėje – pirmų kartų metas

Toliau sėkmingai pagreitį įgauna „Matininkų“ taurės turnyr kovos. Pirmadienį ant parketo žengė vienintelė jungtinė turnyro komanda – Geodeziniai matavimai/Infoera bei J.U.M.P. Antradienį  į kovą stojo turnyro favoritėmis vadinamos bei pralaimėjimų dar nepatyrusios HNIT-BALTIC ir Narestos komandos.

Pirmadienio mūšyje pirmą pergalę į savo sąskaitą įsirašė Geodeziniai matavimai/Infoera komanda, kuri gana lengvai – 63:46 susitvarkė su antrą pralaimėjimą patyrusiais J.U.M.P vyrais.

Pirmasis rungtynių kėlinys J.U.M.P ekipai nieko blogo nežadėjo ir prognozavo atkaklią kovą. Po pirmųjų dešimties minučių 18:14 priekyje jungtinė komanda. Tačiau, jau antrajame kėlinyje Geodezinia matavimai/Infoera supančiojo varžovus savo gynybos voratinkliuose, praleido vos 5 taškus ir į pertrauką ėjo ilsėtis turėdami solidų pranašumą – 35:19. Antroje pusėje beliko sutvarkyti formalumus neatsipalaidavus – užduotis įgyvendinta – solidi pergalė 63:46.

Nugalėtojus į priekį vedė T. Narečionis ir A. Urbanavičius, pelnę po 16 taškų, pastarasis taip pat dominavo po krepšiais atkovodamas net 21 kamuolį. Galingą dvigubą dublį pridėjo L. Jasevičius – 13 taškų, 14 atšokusių kamuolių. J.U.M.P į priekį vedė 19 taškų surinkęs M. Dovydėnas.

Antradienį ant parketo žengė pralaimėjimo kartėlio nepatyrusios HNIT-BALTIC ir Narestos komandos. Trečiąją pergalę iš eilės iškovojo žalia aprangą žaidžiantys Narestos vyrai – 78:67.

Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvą savo rankose laikė Narestos komanda, kuri po pirmojo kėlinuko pirmavo 20:14, o į pertrauką ilsėtis išėjo turėdami 9 taškų pranašumą – 35:26. Antroje rungtynių pusėjo HNIT‘ams nepavyko surasti rakto į sekmingesnį žaidimą – prasidedant paskutiniajam ketvirčiui solidi Narestos persvara – 60:45. Sužaidus 5-as minutes ketvirtajame kėlinyje HB vyrai buvo triuškinami – 52:76, tačiau supratę, kad rezultatas gali būti itin nepadorus sukaupė paskutinius jėgų rezervus ir spurtavę 15:2 užbaigė rungtynes – 78:67 – 3-ioji Narestos pergalė.

Narestos komandos pagrindinis pergalės raktas buvo kova dėl kamuolių, kurią pavyko laimėti nepadoriu skirtumu – 67:43. Taip pat, galima pažymėti faktą, kad Narestoje vos po 3 minutes sužaidė O. Majeras ir M. Tenikaitis, kuriems teko skubėti į GEALAN-Sostinės B lygos ketvirtfinalio mačą.

Narestos komandoje lyderių vaidmenis perėmė kiti žaidėjai, o rungtynių protokole galėjome išvysti net 3 dvigubus dublius. Tiesa, rezultatyviausias ekipos žaidėjas dvigubu dubliu pasigirti negalėjo – R. Janušausko sąskaitoje 19 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai. M. Kupstys pridėjo 18 taškų ir net 20 atkovotų kamuolių, o R. Ignotas pelnė 17 taškų ir sugriebė 16 kamuolių. HB ekipoje rezultatyviausias tradiciškai buvo R. Pilitauskas, pelnęs 21 tašką (4/10 tritaškiai) ir atkovojęs 8 kamuolius, jam puikiai talkino P. Tamulevičius – 18 taškų, 13 atkovotų kamuolių.