Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Baigėsi "Matininkų" taurės reguliarusis sezonas!

Ketveriomis rungtynėmis baigėsi kiek daugiau nei mėnesį trukęs reguliarusis "Matininkų" taurės turnyro sezonas. Nelaimėliais, kurie baigė sezoną pirmieji tapo J.U.M.P, kurie taip ir liko neiškovoję pergalių. Priešingą rezultatą užfiskavo Naresta, kuri iškovojo visas 8 pergales ir užtikrintai užėmė 1-ąją vietą. Aprašome paskutines ketverias rungtynes!

Gegužės 2d. į aikštelę žengė Narestos ir J.U.M.P ekipos. Turnyro lyderių ir autsaiderių dvikovą gana lengvai laimėjo "statybininkai" - 78:54. 

Nors rungtynes Naresta pradėjo gana vangokai, tačiau jau antrajame kėlinyje įjungė aukštesnę pavarą į pertrauką nusinešė solidų pranašumą - 42:23. Ir nors trečiasis ketvirtis J.U.M.P'ams buvo tarsi gaivaus oro gurkšnis (22:17), lemiamame ketvirtyje Naresta juokauti nebuvo linkusi ir savo gynybos gniaužtuose surakino J.U.M.P ir taip užbaigė jų sezoną - 54:78.

Rezultatyviausiai Narestos ekipoje žaidė A. Minevičius, pelnęs 23 taškur ir pridėjęs 9 atkovotus kamuolius, puikų dvigubą dublį užfiksavo M. Kupstys, surinkęs 19 taškų ir sugriebęs 16 kamuolių. J.U.M.P gretose rezultatyviausias buvo J. Seibutis, įridinęs 16 taškų.

Gegužės 3d. susitiko Geodezinia matavimai/Infoera - Geodezijos centras. Pergalę dėka puikiai sužaisto paskutinio ketvirčio šventė Geodezijos centras - 54:43. 

Kaip ir įprasta didžiajai daliai "Matininkų" taurės rungtynėms, taip ir šios prasidėjo itin vangiai ir chaotiškai. Po labai nerezultatyvaus pirmojo kėlinio 9:5 pirmavo GC. Antrajame kėlinyje žaidimas šiek tiek pagyvėjo, o jungtinė komanda rezultatą išlygino, po dviejų kėlinių - 23:23. Trečiasis ketvirtis sėkmingesnis buvo GM/InfoEra ekipai, kuri prieš paskutinę 10 minučių atkarpą pirmavo 3 taškais. Tačiau paskutinis kėlinys priklausė GC komandai, atlikę galingą spurtą, Geodezijos centras perlaužė rungtynių eigą į savo ir užtikrintai sužaidę rungtynių pabaigą triumfavo - 54:43. 

Nugalėtojų gretose puikiai žaidė J. Kuliešio ir A. Balnio duetas, pelnę atitinkamai 19 ir 18 taškų. Varžovų gretose rezultatyviausias buvo M. Paškonis, surinkęs 15 taškų.

Gegužės 4d. susikovė turnyro lyderiai Naresta ir jungtinė Geodeziniai matavimai/InfoEra ekipa. Rungtynių scenarijus buvo labai panašus į dieną prieš vykusias rungtynes. Dėka puikiai sužaisto lemiamo ketvirčio pergalę iškovojo Naresta - 49:43. 

Rungtynes puikiai pradėjusi Naresta jau po pirmo ketvirčio turėjo 9 taškų pranašumą - 16:7, o per antrąjį kėlinį išlaikė tokį pat atstumą - 32:23. Tačiau kovingieji Geodeziniai matavimai/InfoEra neketino pasiduoti ir trečiąjį kėlinį sužaidė tiesiog idealiai - 17:6 ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo menką pranašumą - 40:38. Tačiau lygiai taip pat kai ir rungtynėse, vykusiose diena prieš, taip ir šiandien, paskutiniam ketvirtyje GM/InfoEra visiškai išsiderino, pelnė vos 3 taškus ir pralaimėjo 43:49. 

R. Janušauskas atlikęs galingą dvigubą dublį buvo naudingiausias Narestos ekipoje - 15 taškų, 15 atkovotų kamuolių. M. Kupstys pridėjo 14 taškų ir 8 atšokusius kamuolius. Pralaimėjusiųjų gretose išsiskyrė M. Paškonis, pelnęs 19 taškų.

 Paskutiniuoju reguliariojo sezonu maču tapo HNIT-BALTIC ir Naresta akistata. Naresta iškovojo 8-ąją pergalę 60:53. 

Tiesa, kova buvo tikrai atkakli. Pirmąjį kėlinį 15:12 laimėjo HB, o į pertrauką komandos išėjo jau Narestai turint 1 taško pranašumą. Lūžis įvyko 3-iajame kėlinyje, kuomet Naresta padidino atotrūkį iki 7 taškų, o HB niekaip nerado būdų jo sumažinti ir aidinti rungtynių sirena užfiksavo Narestos pergalę 60:53.

"Statybininkų" gretose šį kartą sublizgėjo R. Ignotas, pelnęs 22 taškus ir sugriebęs 13 kamuolių. 18 taškų ir 11 atšokusių kamuolių pridėjo R. Janušauskas. HB ekipoje tradicijos nesikeičia, rezultatyviausias - R. Pilitauskas, pelnęs 27 taškus. 

Jau trečiadienį (gegužės 10d.) ekipos stos į pusfinalio mūšius:

Naresta - Geodeziniai matavimai/InfoEra
Geodezijos centras - HNIT-BALTIC

Perfrazuojant pastaruoju sėkmingai žaidžiančių Lietuvos rankininkų šūkį, galime sakyti: "Žaidimai baigėsi. Prasideda svarbiausios kovos!"