Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Didžiosios taurės apžvalga!

MMA krepšinios lygos didžiojoje taurėje artėja svarbiausių dvikovų metas. Ekipos išsiaiškino santykius ketvirtfinaliuose ir 4 jau baigė savo sezonus. Vieniems pavyko išpildyti lukesčius patekus į aštuntuką, kitiems pasibaigęs kelias ketvirtfinalyje nebuvo tai, kas buvo planuota sezono „to-do list‘e“.

Ketvirtfinalių apžvalga:

Wacky Tubeman – Du Karaliai (117:94 ir 103:94)

Didelių staigmenų šioje serijoje nebuvo, WACKY jau pirmose rungtynėse susikrovė įtikinamą persvarą ir antrosioms jokios intrigos nepaliko. Akivaizdu, kad šioje serijoje gynyba nevaidino svarbiausio vaidmens, o abi ekipos tiesiog pasimėgavo krepšiniu. WACKY TUBEMAN gretose Tomas Minkevičius pelnė po 31 tašką ir buvo rezultatyviausias savo ekipos gretose. Sportinio pokerio klubo atstovų gretose puikiai žaidė Simas Stankaitis, kuris pelnė po 34 taškus. Gal dažnesnis Simo apsilankymas rungtynėse reguliariajame sezone (reg. sezone 5 rungtynės) būtų leidęs finišuoti aukščiau ir pirmajame etape išvengti tokio grėsmingo varžovo?

Naresta – Taika (84:64 ir 96:62)

Panašu, kad artėjant lemiamoms kovoms tiek MMA, tiek SKL C lygoje patyrę Narestos vyrukai įjungė savyje aukštesnę pavarą. Intrigos serijoje su Taika nebuvo galima rasti nė truputėlio. Po pirmosios dvikovos Naresta turėjo apvalų 20 taškų pranašumą, tačiau antrosiose pagaliau į ekipos sudėtį grįžęs M. Tenikaitis (30 taškų ir 19 atkovotų kamuolių) nepaliko jokių šansų Taikos krepšininkams.

Sudervė TEAM – JAMAM (66:83 ir 78:76)

Serija, kurioje galime vadinti, kad pamatėme šiokią tokią staigmeną. Reguliarajame sezone 3-ią vietą užėmę Sudervės miestelio garbę ginantys vyrukai neatsilaikė prieš Tito Šepečio vedamą JAMAM ekipą. Dar įspūdingiau atrodo tas faktas, kad į abejas rungtynes Sudervė delegavo pilną sudėtį ir nurašyti šio pralaimėjimo nesusirinkimui negalima. Kaip ir minėta apžvalgoje prieš dvikovą, JAMAM pagrindinis ginklas yra Titas Šepetys, kuris pateisino lyderio vardą ir rinkęs po 25,5 taško ir 13,5 atkovoto kamuolio buvo Sudervės TEAM košmaras. Taip pat, galime paminėti, kad per dvejas rungtynės Sudervė TEAM pataikė vos 9 tritaškius iš 54 (17proc.).

Išmėgink.LT – Lietuvos rytas (94:80 ir 64:68)

Kaip ir minėta, ši serija buvo itin atkakli. Išmėgink.LT pirmose rungtynėse pabėgo ketvirtajame kėlinyje, kuomet dėl išnaudoto pražangų limito aikštelę paliko Eligijus Redeckas, o įgyto 14 taškų pranašumo užteko prieš antrąsias serijos rungtynes, kad patekti į kitą etapą. Lietuvos Rytui šiek tiek pritrūko didesnio Eligijaus Redecko indėlio, kuris rinko po 19 taškų, tačiau itin prastai metė iš toli (3/15 tritaškiai). Išmėgink.LT antrajame mače vertėsi be vidurio puolėjo Vytauto Ubarto, kuris pirmajame mače surinko 27 taškus ir atkovojo 21 kamuolį bei labiausiai prisidėjo prie itin svarbios „mėgintojų“ pergalės.

Pusfinalių apžvalga:

Pusfinaliuose turnyro formatas nei kiek nesikeičia ir ekipos vėl žais dvejas rungtynes po kurių nugalėtojas paaiškės sumuojant abejų rungtynių rezultatus.

WACKY TUBEMAN – JAMAM

Vis dar be pralaimėjimų žengiantys WACKY krepšininkai bandys pusfinalyje įveikti šiokią tokią staigmeną pateikusius JAMAM krepšininkus, kurie akivaizdžiai yra šios serijos „underdog‘ai“ ir žais nejausdami jokio spaudimo. Reguliariajame sezone WACKY TUBEMAN laimėjo tik 9 taškais ir tai buvo 1 iš 2 pergalių, kurios buvo iškovotos vienženkliais skirtumais, tad akivaizdu, kad JAMAM tikrai turi galimybių duoti kovos šioje intrigoje, visgi jei WACKY nebus bėdų su sudėties surinkimu, lengviau ar sunkiau finale turėtų žaisti būtent jie.

Naresta – Išmėgink.LT

Serija, kuri tikrai turėtų būti karšta. To mums leidžia tikėtis reguliariojo sezono dvikova, kurioje Naresta tik po pratęsimo 84:79 įveikė Išmėgink.LT krepšininkus. Tose rungtynėse abi komandos žaidė pilnomis sudėtimis, tad kažkokį vaizdą galime susidaryti ir artėjančiai serijai. Tą kartą Vytautas Ubartas (16 taškų ir 12 atkovotų kamuolių) liko Mariaus Tenikaičio (35 taškai ir 17 atkovotų kamuolių) šešėlyje, tad galime teigti, šių bokštų mikrodvikova turės nemažą įtaką ir šios serijos baigčiai. Dar vienas galvos skausmas Išmėgink.LT bus Arūnas Pranevičius, tad susitvarkius su juo, jau būtų galima pagalvoti ir apie teigiamą serijos baigtį.