Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

EPKT gegužės beprotybės starte "Boen Lietuva" nervingai įgytas 10 taškų pranašumas

2016.05.09 prasidėjo EPKT atkrintamųjų varžybų maratonas arba gegužės beprotybė. Pirmieji į aikštę žengė Kietaviškių „Boen Lietuva“ ir Kaišiadorių „KKSC“ komandos. Rungtynes uraganiniu puolimu pradėjusi „Boen“ komanda iškart šovė į prieki, puikiai išnaudodami savo aukštus žmones po krepšiu ir greitą puolimą. Jie susikrovė 20 taškų persvarą vien tik pirmajame kėlinyje. Antrajame kėlinyje „Boen“ pakeitė visus savo startinio penketo žaidėjus ko pasakoje „KKSC“ pradėjo mažinti skirtumą ir sužaidus pusę kėlinio komandas jau teskyrė 12 taškų. Į tai reaguodamas „Boen“ komandos treneris Kęstutis Kanapickas netrukus gražino visa startinį penketą atgal į aikštelę, kurie gražino komandai turėtą pranašumą. Po dviejų kėlinių „Boen Lietuva“ užtikrintai pirmavo 56:36. Trečiajam kėliniui prasidėjus vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė - KKSC pradėjo žaisti daug užtikrinčiau ir  pataikyti savo metimus, pagerino gynybą ir puikiai išnaudojo greitą puolimą po netaiklių „Boen“ komandos atakų. Skirtumas po truputį pradėjo tirpti ir iš 20 taškų liko tik 14, po trečiojo kėlinio rezultatu 71:57 vis dar priekyje buvo „Boen“ komanda. Paskutiniąjame ketvirtyje toliau vyko bekompromisė kova, taškus rinko tai viena tai kita komanda. Kaišiadoriškių visas rungtynes naudojamas  aikštės spaudimas pradėjo duoti savo vaisių ir skirtumas dar labiau sumažėjo nuo 14 iki 7 taškų, bet tai viskas ką pavyko padaryti „KKSC“ jaunimui. Užtikrinčiau sužaidę paskutines kelias minutes rungtynių pabaigoje „Boen Lietuva“ įsirašė pirmają pergalę ketvirtfinalio serijoje 94:84 ir prieš atsakomąsias rungtynes turės 10 taškų persvarą. Po rungtynių komandų atstovai pasidalino mintimis apie rungtynes.

Lukas Kandratavičius (KKSC): Visų pirma, tai daug jėgų pareikalavusios rungtynes. Varžovai turėjo žymu ūgio ir patirties pranašumą, bet mes noru bandėm visa tai atpirkti. Rungtynių pradžioje vien noro nepakako. Bloga pradžia tarsi demotyvavo komandą. Nesisekė tiek gynyboje, tiek ir puolime, nors metimus išmesdavome laisvi. Vėliau apsipratom prie kontaktinio žaidimo ir surengėm spurtą. Vis gi gale rungtynių pritrūko jėgų, patirties ir tų pačių taiklių metimų. Esame patenkinti gauta pamoka ir tikimės, kad ji pravers ateityje. P.s. buvo malonu matyti mažesnius, jaunesnius ir lengvesnius vyrukus kovojant dėl kiekvieno kamuolio, grumiantis po krepšiu ir iš paskutinių jėgų bėgant į greitas atakas.

Darius Giržotas (Boen Lietuva): Pergalės priežatis - noras ir užsidegimas laimėti ir šiek tiek silpnesni priešininkai, kurių kaip mes matėm nereikėjo iš anksto nuvertinti. Jie šaunuoliai atlošė didelį taškų skirtumą, o apie mus tai labai skubam taip pridarydami daug bereikalingų klaidų. Na ir žinoma trūksta susižaidimo ir nors kelių gerai atidirbtų derinių. Vistiek aš ir, manau kiti, tiki mūsų pergale šioje serijoje.