Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

EPKT PGT +9 arba Žiedas -9 per 90 sek.

2016.05.09  įvyko rungtynės tarp Elektrėnų „PGT“ ir Vievio „Žiedas“ komandų. Po permainingos kovos ketvirtfinalio serijoje pergalę 9 taškų skirtumu šventė PGT komanda - 69:60. Rungtynes geriau pradėjo Vievio komanda, kuri laimėjo pirmąjį kėlinį 7 taškais. Antrajame geriau jau sekėsi PGT komandai, kuri išlygino rezultatą, po dviejų kėlinių rezultatas buvo 35:35.

PGT komandos vadovas per ilgaja pertrauka sakė , kad komanda truputi perskuba. Po pertraukos pamatysite visai kitokia komandą.

Vievio „Žiedas“ žaidėjas Rytis Kameneckas teigė, kad komanda yra pavargusi po ilgo ir varginančio sezono ir nesitikintis savo komandos pergale.

Atkakli ir lygi kova vyko ir trečiajame kėlinyje, kuriame nei vienai, nei kitai komandai nepavyko susikrauti solidesnio pranašumo. Po trijų kėlinių 3 taškais pirmavo Vievio „Žiedas“. Paskutinės 10 minučių vyko labai permainingai ir atkaliai likus, o likus žaisti pusantros minutės rezultatas vis dar buvo lygus 60:60, bet užtikrintai sužaidę rungtynių pabaiga „PGT“ krepšininkai laimėjo atkarpa 9:0 ir rungtynes laimėjo užtikrintai 69:60.

Po rungtynių Marius Radvilas (PGT) sakė: vyrai šaunuoliai puikiai žaidė, manęs nėra, o jie viska laimi. Norėčiau išskirti Andrių Zaikauską, kurio gynyba, perdavimai, pataikyti metimai buvo raktas į pergalę. Tai pat Darių Stambrauską, mūsų senuką, kuris puikiai bėgo į prieki. Aš tikiuosi mums užteks 9 taškų peržengti ketvirtfinalio barjerui. Savo komandai ir varžovams linkiu sezoną užbaigti be traumų. Kas laimės yra nesvarbu, svarbu būtų geros rungtynės ir vyrautų gera nuotaika.

Marijus Kameneckas sakė: varžybas pralaimėjome dėl emocijų, mums jos dažnai pakiša koją. Nepataikėm daug laisvų metimų iš po krepšio, 9:0 atkarpa rungtynių pabaigoje tai pat buvo pralaimėta dėl emocijų. Kitas rungtynes žaisim tikrai geriau, sezono nelaidojam ir kausimės dėl pergalės. Tikėkimės ir mano indelis bus didesnis į komandos žaidimą, nes šiandien jis buvo nulinis, nes esu po ligos.