Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

"Matininkų taurės" antrosios pusfinalio rungtynės

Gegužės 15 dienos vakarą "Ekinstos" arenoje buvo žaidžiami "Matininkų taurės" turnyro pusfinaliai. 

Antrajame pusfinalyje susitiko "HNIT-Baltic" ir "Geodezijos centro" vyrai. Po itin atkaklios, pratęsimo pareikalavusios kovos kelialapį į finalą išplėšė "Geodezijos centro" vyrai. 

Tokios rungtynės - tikras desertas ant stalo, bet kuriam krepšinio megėjui. Nors rungtynes geriau pradėjo "Geodezijos centras", kurie ilsėtis į rūbinę ėjo pirmaudami 33:26. Ilgosios pertraukos metu "HNIT-Baltic" ekipa, ko gero, rado stebuklingojo eliksyro receptą. Itin galingai trečiąjį ketvirtį sužaidę ir jį 24:6 laimėję "HNIT-Baltic" po 3-iojo kėlinio jau pirmavo dviženkliu skirtumu - 50:39. Sėkmingą žaidimą "HNIT'ai" tęsė ir 4-ajame kėlinyje, likus žaisti 3 minutes jie turėjo itin saugų 11 taškų pranašumą, tačiau, matyt, tuo metu "HNIT-Baltic" pasidalino savo stebuklingo eliksyro receptu su varžovais - "Geodezijos centras" prabudo, ir aidint rungtynių sirenai dvitaškiu išplėšė pratęsimą - 59:59. Pratęsime "Geodezijos centras" nebesustabdomas - per 5 minutes nė taško į savo krepšį nepraleidę "Geodezijos centro" vyrai varžovams atseikėjo net 16 ir šventė užtikrintą pergalę - 75:59. 

Po rungtynių kalbintas "HNIT-Baltic" atstovas Ričardas Pilitauskas, teigė, kad rezultatą nulėmė rungtynių pabaigoje nepataikytos baudos.

"Gale nepataikėme baudos metimų, tiesa, nesitikėjome, kad priešininkai mums suteiks erdvės po krepšiu. Pagavę ritmą šovėme į priekį, gaila, kad pabaigoje dėl pražangų limito netekome žaidėjų, pavargome ir nepataikėme svarbiausių metimų", - su kartėliu kalbėjo R. Pilitauskas.

Po sunkios pergalės kalbus nebuvo ir į finalą iškopusios "Geodezijos centro" vadovas Antanas Balnis: "Tokias sunkias varžybas lėmė nenusiteikimas. Neįvertinome priešininkų, jie puikiai gynėsi "zona", o mums buvo juoda diena - nieko nepataikėme".

Po pusfinalių kiekvienos komandos vadovas buvo paklaustas, kokį rezultatą prognozuoja savo komandai paskutinėse turnyro rungtynėse. Tiksliausiai atspėjęs bus apdovanotas specialiu organizatorių prizu. Spėjimai:

Gytis Milašauskas - Šiaulių geodezininkų rinktinė +22

Vytautas Rudminas - "Geovisata" +10

Ričardas Pilitauskas - "HNIT-Baltic" +7

Antanas Balnis - "Geodezijos centras" +10

Artėjantį sekmadienį, gegužės 22d., finišuos "Matininkų taurės" turnyras. 13 valandą išvysime kovą dėl bronzos medalių, 14.30 valandą vyks "Taikliosios rankos" konkursas, o 15 valandą į aikštę žengs finalo dalyviai. Kviečiame visus į Mykolo Romerio universitetą!!