Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Mažosios taurės apžvalga!

Mažosios taurės apžvalga!

Mažoji taurė žengia koja kojon su Didžiąją, todėl ir čia jau buvo sužaisti ketvirtfinaliai, o ekipos kurios ilsėjosi šiame etape, pagaliau, sulaukė savo varžovų pusfinalyje ir galęs tęsti sezoną MMA lygoje.

Ketvirtfinaliai:

NMA – G-Team (80:57 ir 80:72)

G-Team nepavyko sukurti staigmenos ir ekipa 2018/2019 metų MMA lygos sezone liko be pergalių. Pirmajame mače gana užtikrintai su savo užduotimis susitvarkę NMA krepšininkai, antrajam nepaliko jokios intrigos, dėl nugalėtojo, o ir motyvacijos liko, ko gero, mažiau. Tad atsakomasis mačas labiau tebuvo visiškas formalumas. Martynas Liuima (NMA) rinko po 19,5 taško ir buvo rezultatyviausias abejas rungtynes žaidęs krepšininkas. G-Team ekipoje pirmuoju smuiku griežė Stasys Zabitis surinkęs 51 tašką (19 ir 32). NMA užtikrintai keliauja į pusfinalį, kur susitiks su 9-oje pozicijoje likusiais Geodeziniais matavimais.

3A – Out of office (64:73 ir 56:63)

Nors pirmasis mačas laimėtas vienženkliu skirtumo paliko intrigos atsakomosioms rungtynėms, tačiau antrosios rungtynės vyko labai panašiu scenarijumi ir Out of Office pavyko susitvarkyti su iššūkį metusiais 3A krepšininkais, kurie kartu su G-Team baigia sezoną MMA krepšinio lygoje. Out of Offiice gali dėkoti savo lyderiui Tomui Pribušauskui, kuriam priešnuodžių 3A taip ir nerado, o pastarasis rinko po 20 taškų ir atkovojo po 16,5 kamuolio. AAA gretose Albertas Jonas Bareišis rinko po 16,5 taško ir buvo rezultatyviausias serijos žaidėjas pralaimėjusių gretose. OoO keliauja į pusfinalį, kur susitiks su ŽŪK krepšininkais.

Pusfinaliai:

Geodeziniai matavimai – NMA

NMA privalumu galima įvardinti tai, kad krepšininkai neiškrito iš žaidybinio ritmo ir sužaidė dvi gana nesunkias rungtynes prieš G-Team krepšininkus turėjo puikią terpę pasiruošti būsimiems varžovams. Tiesa, reguliariojo sezono dvikovą aukščiau turnyrinėje lentelėje likę Geodezinių matavimų krepšininkai, kurie 68:61 įveikė savo būsimus varžovus. Tiesa, tose rungtynėse Geodeziniai matavimai neturėjo itin svarbaus žmogaus priekinėje linijoje – Modesto Jurevičiaus. NMA savog gretose turi du itin patyrusius Paulius – Janavičių ir Kaziulionį, kurie matę daug šilto ir šalto tikrai gali tarti savo žodį. Visgi Geodeziniai matavimai sezono pabaigoje buvo įgyję gerą sportinę formą ir tik dėl prastesnio taškų santykio nepateko į Didžiosios taurės atkrintamąsias, tad numalšinti alkį ir iškovoti bent jau Mažąją taurę noro turi būti tikrai daug.

Out of Office – ŽŪK

Klausimas ar ŽŪK tarpas be rungtynių jiems išeis į naudą, ar Out of Office galės pasinaudoti varžovų sąstingiu ir užklupti juos praradusius ritmą. Akivaizdu, kad šioje serijoje daug kas priklausys nuo OoO bokšto Tomo Pribušausko, kurio žaidimas tiek gynyboje, tiek puolime bus itin svarbus. Jei ŽŪK centras Jonas Pupius susitvarkys su savo tiesioginiu oponentu, ŽŪK į savo rankas įgaus daug kozirių. Abi komandos nedemonstruoja pavyzdinio lankomumo ir dažniausiai remiasi 6-7 žaidėjais, tad klausimas kieno fizinis pasiruošimas bus geresnis ir kas svarbiausiose minutėse turės daugiau jėgų. Žibalo į ugnį įpila ir tai, kad reguliariajame sezone Out of Office dvikovą laimėjo net 62:43, bet šis susitikimas turi savų niuansų. Pirma, tai buvo pačios pirmos reguliaraus sezono rungtynės, kurios vyko dar 2018 metų spalio 7 d. Antra, ŽŪK gretose nebuvo jau minėto Jono Pupiaus, o tuo pasinaudojęs Tomas Pribušauskas „uždominavo“ lentą, surinkdamas 25 kamuolius ir „įsegdamas“ 19 punktų. Šioje serijoje išskirti stipresnę komandą itin sunku, tad galime sakyti, kad šansai yra 50/50.