Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Mažosios taurės finale susigrums NMA ir ŽŪK ekipos!

Mažojoje taurėje liko sugroti paskutinį akordą. NMA ir ŽŪK susirems dėl šio nuotaiką galinčio pakelti trofėjaus, o kadangi Mažojoje taurėje dėl 3 vietos nėra kovojama, todėl Geodeziniai matavimai ir Out of Office jau pabaigė savo sezonus ir gali pradėti dėlioti kontūrus naujajam. Mažosios taurės finalas įvyks jau balandžio 14 dieną.

Pusfinaliai:

Geodeziniai matavimai – NMA (76:100 ir 93:72)

Po pirmųjų rungtynių NMA jau viena koja buvo peržengę barjerą ir, ko gero, į antrąsias atėjo su visai kitokiu nusiteikimu, ko pasekoje vos neliko nubausti. Geodeziniai matavimai į antrąsias rungtynes delegavo vos 5 žaidėjus, tačiau begalinė motyvacija vos neatvedė šio penketuko prie fantastiško „comeback‘o“. Po trijų kėlinių NMA atsilikinėjo tik 57:61 ir atrodė, kad paskutinės 10 minučių tebus formalumas. Tačiau Geodeziniai matavimai atrado savyje jėgų kovoti ir pradėjo fantastišku greičiu artėti prie išsvajoto 25 taškų pranašumo, bet tam pritrūko šiek tiek laiko ir finalinė sirena buvo tarsi gaivus oro įkvėpimas NMA ekipai. Pastarųjų gretose Paulius Kaziulionis ir Martynas Liuima rinko po 17 taškų, o Arnoldas Matulevičius pridėjo po 16,5 taško. Geodezinių matavimų gretose Vytautas Gedminas pirmajame mače surinko 28 taškus, tačiau neatvyko į antrąjį. Mantas Paškonis pridėjo po 18 taškų.

Out of Office – ŽŪK (59:64 ir 52:55)

Nors ir itin sunkiai, bet ŽŪK iškovojo abejas pergales. Įdomiausioje serijos mikrodvikovoje Jonas Pupius rinko po 13 taškų ir atkovojo po 14 kamuolių (18eff.), o jo varžovas Tomas Pribušauskas po 7 taškus ir po 15,5 kamuolio (12,5 eff.). Akivaizdu, kad ŽŪK išsprendė Tomo Pribušausko problemą gynyboje. Leisti šiam milžinui per dvejas rungtynes vos 14 taškų yra viena iš pagrindinių laimėtos serijos priežasčių. ŽŪK ekipoje Saulius Žilys rinko po 15,5 taško, o  Oskaras Plieskis pridėjo po 12,5 taško. Out of Office ekipos puolimo vežimo vadžias į savo rankas paėmę Domas Senovaitis, kuris rinko po 19,5 taško.

Finalo apžvalga:

NMA - ŽŪK

Ko gero, abi ekipos norėjo žaisti Didžiosios taurės atkrintamosiose, tačiau dabar savo apetitą teks malšinti siekiant laimėti mažosios taurės trofėjų. Intrigą iki maksimumo padidina, kad ekipos žais vos vienerias rungtynes, tad laiko taisyti savo klaidas komandos turės dvigubai mažiau negu iki tol buvusiuose etapuose. Jei abiems ekipoms pavykti surinkti pilnas sudėtis, galėsime išvysti itin įdomią dvikovą. ŽŪK yra stipresni baudos aikštelėje, kur Jonas Pupius turbūt nesutiks lygiaverčio varžovo, tačiau NMA gynėjų grandis turi savų pranašumų. Kam geriau seksis primesti savo stiprybes? Atsakymus sužinosime jau balandžio 14 dieną 17:30 Taikos progimnazijos sporto salėje.