Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Naujieji metai sensacijų neatnešė

Išgyvenus švenčių maratoną, gyvenimas stoja į savas vėžes, ne išimtis ir MMA krepšinio lyga, kurios kovos grįžo į eterį jau nuo sausio 4-osios, o komandos tęs 2018 pradėtus darbus ir bandys įvykdyti iškeltus tikslus.

Taika apgynė savo tvirtovę

Pirmieji naujaisiais metais į kovą stojo Taikos ir 3A krepšininkai. Panašu, kad bent jau po kol kas 3A savo pagrindinės bėdos neištaisė ir toliau gana vangiai renkasi į rungtynes. Šįkart AAA delegavo vos 5 krepšininkus.

Pirmajame kėlinuke Taika demonstruodama uraganinį puolimą surinko 28 taškus ir turėjo gana solidžią persvarą – 28:19. Tiesa, antrasis ketvirtis buvo kiek kitoks ir 3A grąžino intrigą į rungtynes po dviejų kėlinių turėdami vos 6 taškų deficitą – 49:43.

Antroje pusėje pradėjo matytis, kodėl mažas lankomumas yra didžiulė problema. 3A gynyboje atsirado nemažai skylių, o puolimas tapo vis padrikesnis ir padrikesnis, ko pasekoje Taikai visus reikalus pavyko sutvarkyti per triuškinamai (28:13) laimėtą trečiąjį ketvirtį, o paskutinysis tebuvo smagaus laiko praleidimas abiems ekipoms. Gynyba tarsi išgaravo ir abi ekipos mieliau rinkdavosi pelnyti taškus negu stengtis gynyboje, to vaisius itin rezultatyvus kėlinys – 30:27, kurį laimėjo Taika. Galutinis rezultatas 107:83.

Taikos ekipoje fenomenaliai žaidė Rimantas Sagatas, kurio sąskaitoje 38 taškai ir 13 atkovotų kamuolių. Puikus pagalbininkas buvo ir Evaldas Stankevičius, pelnęs 24 taškus.

3A į priekį vedė Paulius Bertašius – 29 taškai, o Tomas Prieskienis įsirašė dvigubą dublį (20 taškų ir 11 atkovotų kamuolių)

Geodeziniai matavimai neįkando Sudervė TEAM

Rungtynes geriau pradėjo Sudervės miestelio atstovai, kurie laimėdami abejus ketvirčius (16:12 ir 22:12), po dviejų kėlinių turėjo gana solidžią persvarą – 38:24.

Tiesa, trečiasis kėlinys grąžino intrigą, nes kiek atsipalaidavusi Sudervė TEAM išbarstė pusė savo turėto pranašumo, o prieš lemiamą ketvirtį ekipas teskyrė 7 taškai – 52:45. Visgi, gerokai didesnė patirtis žaidžiant kartu, neleido Sudervei išbarstyti pranašumo iki galo, o galiausiai rungynes pavyko laimėti dviženkliu skirtumu – 78:65.

Rezultatyviausias Sudervė TEAM gretose buvo Franek Subatovič, pelnęs 20 taškų, po 11 pridėjo Gžegož Jasinskij ir Meirūnas Sutkus, kuris dar atkovojo 12 kamuolių.

Geodezinių matavimų gretose naudingiausias buvo Vytautas Gedminas, kurio sąskaitoje 21 taškas ir net 27 naudingumo balai, Modestas Jurevičius pridėjo 19 taškų ir 12 atšokusių kamuolių.

Pirmosios pergalės teks palaukti

Itin nesėkmingai naujuosius metus pradėjo G-Team komanda, kuri triuškinamai pralaimėjo JAMAM vyrams.

Pirmasis kėlinys dar nežadėjo nieko labai blogo, o po jo JAMAM pirmavo 16:7, tiesa, antrąjį kėlinį, ko gero. Reikėtų įtraukti į istorijos vadovėlius. G-Team tarsi pamiršo, kad krepšinyje reikia pelnyti taškus, o JAMAM pagavę savo naujametinę bangą sužaidę idealų kėlinį – 25:0.

Antroji pusė tebuvo visiškas formalumas, o abu kėliniai baigėsi identiškais rezultatais – 14:20, o galutinis rezultatas buvo daugiau nei iškalbingas – 81:35 pergalė JAMAM rankose.

Ramūnas Puodžius, pelnęs 23 taškus buvo rezultatyviausias JAMAM gretose, o jam geriausiai talkino Simas Krikštanas ir Edvardas Grenčius, pelnę po 17 taškų.

G-Team gretose Stasys Zabitis ir Arvydas Šumskas pelnė po 10 taškų.

Turnyro lentelės kaimynų mūšyje pergalę iškovojo Lietuvos Rytas

Ekipų, tiesiogiai kovojančių dėl aukštesnių pozicijų mūšyje kova buvo gana atkakli, tačiau fantastiškai tritaškius metę Lietuvos Ryto vyrai iškovojo svarbią pergalę įveikę Du Karaliai komandą.

Rungtynės prasidėjo itin atkakliai ir jau pirmajame kėlinyje matėsi, kad abi ekipos degte dega noru naujuosius metus pradėti pergalingai. Po pirmojo ketvirčio minimali Lietuvos Ryto persvara – 21:20. Antrajame kėlinyje pasinaudoję varžovų klaidomis gynyboje LRyto atstovai susikrovė šiokį tokį pranašumą ir rungtynių pusiaukėlėje pirmavo 44:36.

Antroje pusėje žaidimas vėlgi buvo apylygis, bet sportinio pokerio klubo atstovai nerado priešnuodžių prieš varžovų tolimus metimus ir niekaip nepriartėdavo, prieš lemiamą ketvirtį beveik nepakitusi Ryto persvara – 63:54. Paskutiniame ketvirtyje vaizdas buvo labai panašus, bet intrigos atkurti nepavyko ir pergalę dviženkliu skirtumu šventė Lietuvos Rytas – 81:69.

Paulius Janaščius ant savo pečių tempė Lietuvos Ryto puolimo vežimą, jo sąskaitoje 33 taškai ir net 7 tritaškiai iš 9 bandymų. 16 taškų pridėjo Tomas Medekša, kurio sąskaitoje 4 taiklūs tritaškiai iš 9 bandymų.

Kęstutis Vanagas pelnė 21 tašką ir buvo rezultatyviausias Du Karaliai gretose, o Mantas Marozas surinkęs 16 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir atlikęs 8 „assistus“ buvo naudingiausias su 23 efektyvumo balais.

Techninis pralaimėjimas

NMA laiku nesurinko 5 žaidėjų galinčių pradėti dvikovą su Naresta ir už tai buvo nubausti techninu pralaimėjimu 0:20. Tikėkimės daugiau tokių bėdų šį sezoną nekils.