Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Savaitės rungtynėse Išmėgink.LT galingo spurto ketvirtajame kėlinyje dėka išnešė sveiką kailį (kiti rezultatai)

Dar viena savaitė prabėgo MMA lygos kovose, o tai reiškia, kad jau rytoj prasideda paskutinio mėnesio kovos (reguliarusis sezonas baigsis kovo 3 dieną). Siurprizų šią savaitę neišvydome, o viską vainikavo karštos rungtynės tarp Lietuvos Ryto ir Išmėgink.LT vyrukų.

Taika paliko G-Team

G-Team sužaidė geriausias sezono rungtynes ir iki pat rungtynių pabaigos nagais ir dantimis bandė kabintis. Nors pralaimėta 12 taškų skirtumu, tačiau Taika sugebėjo laimėti visus 4 kėlinius.

Jau pirmasis kėlinys rodė, kad G-Team jaučia, jog gali kabintis į pergalę ir šiandien lengva Taikos vyrams tikrai nebus. Kėlinio pabaigoje turėti vieno metimo pranašumą pavyko šeimininkų teisėmis žaidusiems Taikos krepšininkams – 18:15. Antrasis kėlinys klostėsi identiškai, atkakli kova viso kėlinio metu, o galiausiai nežymi Taikos persvara. Tiesa, net kėlinio rezultatas beveik identiškas – 19:15.

Antroje pusėje abi komandos išgyveno „dejavu“ jausmą, nes eiga toliau klostėsi taip kaip ir pirmoje pusėje. Mažais žingsniukais Taikos vyrai didino savo pranašumą, o prieš lemiamą ketvirtį jau turėjo 9 taškų pranašumą. 4-ajame kėlinyje G-Team sumažinti atsilikimo nepavyko ir Taika šventė 4-ąją pergalę, taip palikdami G-Team vyrukus su riestainio skyle pergalių grafoje – 73:61.

Taikos ekipoje su degančia rankele į rungtynes atėjo Egidijus Čyžas, kuris prišaudė 6 tritaškius iš 12 ir iš viso surinko 25 taškus. Rimantas Sagatas pridėjo 16 taškų bei 8 atkovotus kamuolius.

Stasys Zabitis į savo sąskaitą įsirašė galingą dvigubą dublį, bet to buvo maža – 19 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.

Du Karaliai įsirašė svarbią pergalę prieš 3A atstovus

Du Karaliai ekipa žino gerą lietuvių liaudies patarlę – „kaip pasiklosi, taip išsimiegosi“. Todėl nuo pat rungtynių pradžios sutvarkė visus reikalus, o likusius 3 kėlinius galėjo mėgautis krepšiniu be didelio streso.

Jau pirmosiomis rungtynių minutėmis sportinio pokerio klubo atstovai smogė tokį smūgį, kad 3A ekipai atsikelti prireikė nemažai laiko. Fantastinę gynybą pademonstravę „pokeristai“ pirmąją 10 minučių atkarpą laimėjo 29:6 ir atsakė, ko gero, į visus klausimus. Akivaizdu, kad toks kėlinys užliūliavo ir pačius Du Karalius, kurie antrajame kėlinyje gynybą pastūmė į šoną ir į savo krepšį prasileido net 26 taškus, taip leisdami šiek tiek sušvelninti skirtumą prieš didžiąją pertrauką – 51:32.

Trečiasis kėlinys buvo labai panašus į antrąjį, abi ekipos sėkmingiau puolė, nei gynėsi, tiesa šį kėlinį vėl laimėjo Du Karaliai ir atstatė 20+ pervarą – 75:53. Paskutiniame ketvirtyje Du Karaliai atsipalaidavo, o tuo sėkmingai pasinaudoję 3A atstovai sėkmingai sumažino persvarą – 92:77.

Fenomenalų pasirodymą Du Karaliai ekipoje surengė Simas Stankaitis, kurio sąskaitoje net 39 taškai (16/19 dvitaškiai(!)). Puikiai talkino ir Kęstutis Vanagas, kuris pelnė 20 taškų ir sugriebė net 17 kamuolių.

3A ekipoje Paulius Bertašius pelnė 20 taškų, tačiau naudingiausias ekipoje buvo 16 taškų ir net 21 atkovotą kamuolį (iš kurių 10 puolime) surinkęs Mantas Kalytis.

Turnyro lentelės kaimynų dvikovoje pranašesni buvo NMA atstovai

Nors ir vėl į rungtynes NMA susirinko itin negausiai, tačiau 5 žmonių užteko įveikti taip pat vos 6 žaidėjus delegavusiai ŽŪK komandai.

Jau nuo pat rungtynių pradžios NMA atrodė gerokai labiau pasiruošę rungtynėms. Aktyvus žaidimas puolime leido jiems susikrauti gana solidų 8 taškų pranašumą – 23:15. Antrajame ketvirtyje NMA tikrai nesiruošė atleisti žaidimo vadelių iš savo rankų ir dar labiau bėgo į priekį, o rungtyių pusiaukelėje turėjo gana solidžią persvarą – 45:28.

Panašu, kad ilgoji pertrauka į naudą išėjo atsiliekančiųjų vaidmenyje buvusiems ŽŪK, kurie atvėsinę galvas ir perpratę NMA puolimą, vien per trečiąjį daugiau nei per pusę nukirpo savo atsilikimą – 57:50. Tiesa, NMA mobilizavo savo pajėgas lemiamam ketvirčiui ir sukaupę paskutinias jėgas, arčiau varžovų neprisileido, o galiausiai iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu – 79:67.

NMA vežimą ant savo pečių tempė teisėjų Paulių duetas. P. Kazilionis surinko 28 (8/9 dvitaškiai) taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o P. Janavičius pridėjo 25 taškus ir 10 atkovotų kamuolių.

ŽŪK gelbėti bandė Algirdas Vilimas, kurio sąskaitoje 22 taškai (6/19 tritaškiai).

Fantastiškai antroje pusėje sužaidę Išmėgink.LT iškovojo pergalę

Vis dar be savo komandos širdies Audriaus Jaramino žaidžiantys Išmėgink.LT pademonstravo charakterį ir antroje pusėje perlaužę rungtynių eigą iškovojo itin svarbią pergalę.

Rungtynes kiek geriau pradėjo Lietuvos Ryto atstovai, kurie pasirinkę teisingą žaidimo planą, neutralizavo pagrindinius Išmėgink.LT ginklus laimėjo pirmąjį ketvirtį 19:15. Antrajame ketvirtyje Lietuvos Rytas sėkmingai tęsė pradėtus darbus ir neleido į rungtynių ritmą įvažiuoti „mėgintojams“, kurie antrajai pusei išsinešė 7 taškų deficitą – 39:32.

Ilgoji pertrauka, panašu, buvo tai ko reikėjo Išmėgink kolektyvui, šiek tiek pakeitę žaidimo planą ir gerokai suaktyvinę gynybą vien per trečiajį kėlinį ištirpdė savo deficitą iki minimumo ir visus klausimus paliko lemiamam ketvirčiui – 46:45. Fantastišką gynybą ir toliau demonstravę Išmėgink.LT, atrado gerokai lengvesnius kelius į varžovų krepšį ir užtikrintai dominuodami abiejose aikštės pusėse iškovojo pergalę, kuri leido įtvirtinti 3-iosios vietos poziciją – 71:56.

Išmėgink.LT ekipoje rezultatyviausiai žaidė Mindaugas Sutkus ir Vilius Urniežius, pelnę po 17 taškų.

Lietuvos Ryto ekipoje rezultatyviausias su 19 (5/9 tritaškiai) taškų buvo Tomas Medekša.

Kas laukia šią savaitę?

*Taika dar kartą sieks apginti savo namų tvirtovę dvikovoje prieš 3A

*Du Karaliai sieks tapti pirmąja komanda, įveiksiančia Wacky Tubeman

*Out of Office mes iššūkį Sudervės miestelio atstovams

*NMA bandys dar labiau sustiprinti savo aštuntuko pozicijas