Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

Trejomis rungtynėmis finišavo „Aitvaro“ reguliarusis sezonas!

Sulig šaltais orais už lango, finišavo ilgai lauktas „Aitvaro“ reguliarusis sezonas. Čia matėme visko – triuškinančių pergalių, metimų paskutinėmis sekundėmis, įspūdingų „sugrįžimų“ ir pačių karščiausių emocijų. Ir kol ketvirtfinalio etapas tik įpusėjęs (apie jį šiek tiek vėliau) sužinokime kas įdomaus vyko reguliariojo sezono finišo tiesiojoje.

Kovo 8-ąją, į Ekinstos areną rinkosi ŽŪK ir Out of Office ekipos. Abi turėjo savus tikslus – ŽŪK ekipai šios rungtynės buvo svarbios kovojant dėl tiesioginio bilieto į pusfinalį, tuo tarpu OoO ekipai šios rungtynės tebuvo puiki treniruotė prieš laukiantį ketvirtfinalio etapą. ŽŪK įrodė savo meistriškumą ir iškovojo gana sudėtingą pergalę.

Rungtynes iškart aktyviai pradėjo ŽŪK krepšininkai, kurie intensyvios gynybos dėka susikrovė gana solidų pranašumą (8:0, 13:4), tačiau tai neišmušė iš ritmo Out of Office ekipos, kuri gana greit grįžo į rungtynes – 13:11. Tiesa, ŽŪK kėlinio pabaiga buvo šiek tiek sėkmingesnė ir ekipas skyrė daugiau nei vienas metimas – 17:13.

Out of Office ekipai buvo pavykę sumažinti savo deficitą iki minimumo (18:19), tačiau netrukus ŽŪK galingu spurtu padidino savo pranašumą iki dviženklio – 30:20. Visgi, į rūbinę ekipos išėjo ilsėtis degant vienženkliam skirtumui – 36:27.

Out of Office krepšininkai suaktyvinę savo gynybą, susimažino savo atsilikimą iki 4 – (41:37, 45:41), nors ŽŪK vėl buvo atitrūkusi – 49:41, tačiau per paskutines 3 minutes taškų į savo krepšį nepraleidę OoO vyrai sugrąžino intrigą prieš lemiamą ketvirtį – 49:45.

Sėkmingą atkarpą OoO perkėlė ir į paskutinį ketvirtį – atkarpa laimėta 6:0 ir OoO įgyja vieno metimo persvarą – 51:49. Tiesa, panašu, kad toks šaltas dušas puikiai prabudino prisižaisti neketinusius ŽŪK krepšininkus, kurie spurtavo 12:0 ir likus žaisti 4 minutes jau pirmavo dviženkliu skirtumu – 61:51. Intrigos atkurti nebepavyko, o ŽŪK ekipa įsirašė dar vieną pergalę 66:59.

ŽŪK ekipoje nesustabdomas buvo Rokas Eimutis, kurio sąskaitoje 25 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai. Po 11 taškų pridėjo Simonas Bužinskas ir Jonas Pupius.

OoO ekipoje nieko naujo – eilinis fantastiškas Tomo Pribušausko dvigubas dublis  - 20 taškų ir 22 atkovoti kamuoliai.

Kovo 12-ąją, į paskutinį savo mūšį šių metų turnyre stojo eNMA, kurios varžovai buvo Triple A ekipa. Iki tol pergalės skonio nepajutusi eNMA komanda turnyrą baigė pergale.

Rungtynes abi ekipos pradėjo gana vangiai, bet geriau sekėsi Triple A ekipai, kuri netruko įgyti apčiuopiamą pranašumą – 11:4. Nors iki kėlinio pabaigos šį deficitą eNMA šiek tiek apmažino, bet rungtynių kontrolė vis dar priklausė Triple A ekipai – 15:11.

Antrajame ketvirtyje ekipos apsikeitė rolėmis ir jau Triple A puolimas tapo skurdus ir neefektyvus. Taškus lyg keturlapius dobilus rinkę AAA į pertrauką išėjo būdami atsiliekančiųjų vaidmenyje – 23:25.

Kėlinio viduryje eNMA įgijo rekordinę persvarą – 34:27, tačiau gan greitai ji buvo ištirpinta – 36:36. Bet dar viena sėkminga atkarpa leido eNMA prieš paskutinę atkarpą būti priekyje – 43:37.

Paskutiniame kėlinyje dėjosi dalykai, kurie krepšinyje nutinka gana retai. Penktąją pražangą gavus Vaidui Lileikai ir traumą patyrus Vidui Patackui, Triple A likus žaisti 7 minutes aikštėje liko vos tryse. Tuo sėkmingai naudojosi eNMA, kurie didino savo persvarą ir artėjo prie pirmosios pergalės – 54:43. Negana to, likus žaisti pusketvirtos minutės aikštę paliko Karolis Balaišis, tiesa, jis po pusantros minutės į ją sugrįžo, bet šią trumpą atkarpą AAA žaidė (!) dviese (!). Suprantama, kad su tokiais resursais grįžti į rungtynes nebuvo jokių šansų. Finalinė rungtynių sirena užfiksavo pirmąją eNMA pergalę – 68:47.

Dominykas Kažukauskas (eNMA) pelnė 24 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, o Gantas Cibas pridėjo 12 taškų ir 15 atšokusių kamuolių.

AAA ekipoje išsiskyrė 24 taškus pelnęs Karolis Balaišis.

Kovo 15-ąją, į paskutines šio reguliariojo sezono rungtynes stojo ŽŪIKVC ir ŽŪK krepšininkai, kurie kovojo dėl paskutinio tiesioginio bilieto į pusfinalį. Visas rungtynes savo rankose kontroliavę ŽŪK krepšininkai iškovojo bilietą į pusfinalį.

Jau rungtynių pradžia parodė, kad abi ekipos nori išvengti ketvirtfinalio etapo ir yra pasiruošusios kovoti iki galo. Sužaidus pusę ketvirčio minimali ŽŪK persvara – 7:6. Sėkminga Algirdo Vilimo (ŽŪK) ataka paskutinėmis kelinio sekundėmis leido pirmauti tritaškiu metimu – 17:14.

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo ŽŪK, kurie netrukos įgijo 6 taškų persvarą – 22:16, tačiau ŽŪIKVC ją kaip mat panaikino – 22:21. Tiesa, tuomet ŽŪK surengė dar vieną galingą spurtą – 13:3 ir pabėgo – 35:24. Iki kėlinio pabaigos ŽŪIKVC apkarpė savo deficitą iki vienženklio – 35:28.

Įpusėjus trečiajam kėliniui atrodė, kad intriga bus iki pat rungtynių pabaigos – 40:37, tačiau tuomet ŽŪK nusprendė sudėlioti daug taškų ant „i“ ir geležine gynyba uždarė kelius varžovams į savąjį krepšį ir pabėgo – 56:42.

Kėlinio viduryje ekipas skyrė dar gana solidus skirtumas ir neatrodė, kad čia gali būti intriga – 66:54. Tačiau ŽŪIKVC neketino kelti baltos vėliavos, susikaupę laimėjo 2 minučių atkarpą 7:0 ir likus žaisti kiek mažiau nei 3 minutes ekipas tebeskyrė 5 taškai – 66:61. Tiesa, tuomet abi ekipos visiškai sustojo puolime ir nors likus pusei minutės Mantvydo Benošio tritaškis sumažino ŽŪIKVC atsilikimą iki 4 – 64:68, bet pasiekti kažką daugiau paprasčiausiai pritrūko laiko – 70:64.

ŽŪK pergalės kalviai buvo Algirdas Vilimas ir Simonas Bužinskas, atitinkamai pelnę 21 ir 20 taškų. Pastarasis dar pridėjo ir 17 atšokusių kamuolių.

ŽŪIKVC ekipoje rezultatyviausias buvo Julius Lisauskas, surinkęs 26 taškus.

Šiomis rungtynėmis baigėsi reguliarusis sezonas, o ekipos išsidėstė šitokia tvarka:

  1. Ismegink.LT
  2. ŽŪK
  3. ŽŪIKVC
  4. NMA
  5. Out of Office
  6. Triple A
  7. eNMA