Ismegink.LT
58
Naresta
62
WWIAFTM
70
Vilniaus Vilkas
59
Out of Office
47
MIRAŽAS
68
Naresta
67
Vilniaus Vilkas
49
Ismegink.LT
65
WWIAFTM
56
Naresta
61
NMA
52
JAMAM
38
Vilniaus Vilkas
52
WWIAFTM
87
LIETUVOS RYTAS
78
Ismegink.LT
83
Sudervė TEAM
58
Vilniaus Vilkas
71
Sudervė TEAM
46

ŽŪIKVC įveikė Triple A, o Out of Office pratęsimo pareikalavusiame mače palaužė NMA krepšininkus!

Vis didesniu greičiu „Aitvaro“ turnyras artėja prie savo kulminacijos. Jame praėjusią savaitę buvo sužaisti ketvirtfinalių susitikimai, kuriuose netrūko nieko, o galiausiai į pusfinalį žengė ŽŪIKVC ir Out of Office krepšininkai.

Kovo 19-ąją, į pirmąjį ketvirtfinalį žengė paskutinę akimirką bilietą pusfinalį paleidę ŽŪIKVC ir 6-ąją vietą regulairajame sezone užėmė Triple A. Reguliarajame sezone abu kartus pranašesni buvo ŽŪIKVC krepšininkai (75:55; 73:55), tad neveltui jie favoritų statusą turėjo ir šiandien.

Rungtynes geriau pradėjo Triple A krepšininkai, kurie nejausdami jokio juos slegiančio spaudimo, sėkmingai dirbo gynyboje, o sužaidus pusę kėlinio į savo krepšį tebuvo praleidę 2 taškus ir pirmavo 8:2. Antroje kėlinio pusėje vaizdas iš esmės nesikeitė ir po pirmojo ketvirčio Triple A buvo priekyje – 14:7.

Panašu, kad pirmasis kėlinys tebuvo šaltas dušas ŽŪIKVC ekipai, kuri netruko grįžti į rungtynes – 14:14. Nors ŽŪIKVC rungtynių vadžias perėmė į savo rankas, bet apčiuopiamo skirtumo jiems įgyti taip ir nepavyko, o į pertrauką jie išėjo pirmaudami – 30:26.

Trečiajame kėlinyje ŽŪIKVC parodė, dėl ko buvo vadinami šių rungtynių favoritais – po spurto kėlinio viduryje pirmą kart įgytas dviženklis pranašumas – 40:30. Nors antroji kėlinio pusė buvo labiau gynybinė, bet tai į naudą buvo ŽŪIKVC, kurie dar per vieną metimą padidino savo persvarą prieš lemiamą ketvirtį – 46:34.

Kėlinio pradžioje Triple A bandė kabintis į šias rungtynes ir sumažino atsilikimą – 38:46, tačiau tai buvo paskutinis kartas, kuomet ekipas skyrė vienženklis skirtumas. ŽŪIKVC tvirtai kontroliavo rungtynes ir jokių minčių apie pralaimėjimą neturėjo, o finalinė rungtynių sirena užfiksavo pergalę – 62:49.

Rezultatyviausias ŽŪIKVC ekipoje buvo Mantvydas Benošis, pelnęs 13 taškų. Giedrius Kubilius pridėjo 12 taškų ir 17 atkovotų kamuolių.

Aurimas Banys pelnė 24 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, bet to Triple A ekipai buvo maža.

Kovo 22-ąją, į antrąją ketvirtfinalio kovą stojo turnyro lentelės kaimynės – NMA ir Out of Office ekipos. Kad kova nusimato intriguojanti rodė ir reguliariojo sezono akistatos, kuriose ekipos pasidalino po pergalę (NMA laimėjo triuškinančiai – 98:63, bet OoO atsirevanšavo - 54:61).

Nors rungtynių pradžioje matėme identišką scenarijų pirmajam ketvirtfinaliui – sužaidus pusę ketvirčio itin nerezultatyviame kėlinyje pirmavo OoO – 8:2 Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes vis dar gana saugiai pirmavo Out of Office, tačiau 7:0 spurtu kėlinį užbaigę NMA krepšininkai, rezultatą išlygino – 11:11.

Antrajame ketvirtyje vaizdas ir toliau nesikeitė – sunkiai renkami taškai ir geriau kėlinį pradėję OoO, kurie buvo vėl įgyję 6 taškų pranašumą (17:11, 19:13). Tiesa, laiku paprašytos minutės pertraukėlės ir sėkmingi keitimai leido NMA perimti pirmaujančios ekipos vardą – 23:21.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo apylygiai, bet kaip tapo įprasta  nerezultatyviai, sužaidus pusę kėlinio, švieslentėje degė lygybė – 27:27. Tiesa, tuomet OoO laimėjo kelių minučių atkarpą ir įgijo solidžią persvarą – 36:27, kurią buvo pasivykę pasididinti net iki 12 taškų – 41:29, tačiau sėkminigiau sužaista paskutinė minutė šiek tiek aptirpdė NMA deficitą – 33:41.

Jau pirmosios lemiamo kėlinio minutės parodė, kad NMA neketina kelti baltos vėliavos. Susistygavę savo gynybą Nacionalinės mokėjimų agentūros atstovai kaip mat grįžo į rungtynes, o likus žaisti 5 minutes net įgijo minimalią persvarą – 44:43. Prasidedant paskutinei minutei Paulius Remeza (OoO) dvitaškiu padidino savo ekipos persvarą iki 3 taškų, bet Paulius Janavičius įsmeigė tritaškį ir išlygino rezultatą. Paulius Remeza dar kartą sėkmingai ėmėsi iniciatyvos, tačiau tas pats Paulius Janavičius gražiu reidu dar kartą išlygino rezultatą, o paskutinis OoO išpuolis baigėsi netiksliu Tomo Pribušausko metimu iš vidutinio nuotolio – 52:52.

Erikas Bėrontas (NMA) taikliu dvitaškiu išvedė savo ekipą į priekį – 55:54, tačiau daugiau NMA kelių į varžovų krepšį neberado, o Tomo Pribušausko ir Justo Malkausko dvitaškiai tapo lemiamais – 58:55.

Rezultatyviausiai Out of Office ekipoje žaidė Justas Malkauskas, kuris pelnė 17 taškų, tačiau kaip jau tapę įprasta, naudingiausias buvo Tomas Pribušauskas, kuris pelnė 13 taškų ir atkovojo 25 kamuolius.

NMA į priekį tempė Paulius Janavičius ir Paulius Kaziulionis, atitinkamai pelnę 18 ir 16 taškų.